Zen 4 mini PC集中討論區 (3)

894 回覆
8 Like 4 Dislike
lol/CS 依d唔使咁高效 780/790 xtx 2k應該都至少120fps 。
gmk k8 8845hs
minisforum um790 pro
minisforum um780 xtx
beelink gtr 7 pro 7940hs

邊部少伏啲?
由上到下
四部比較
1、3比較少
2、4比較高

但4點解唔選R7 7840版?
出開手提遊戲機嘅大陸廠ayaneo 又出多部獨顯gaming minipc
https://youtu.be/fNuwrNbkmPw
Sorry 睇錯 原來係獨顯dock
好似有幾間Mini PC 廠都有出Oculink docking
都得,但係咪少啲伏?
可以諗埋GEEKOM A8 8945HS 不過好似啱啱出,未有太多review
618 都係等唔到零刻ser8
上年初出嘅7940HS版 幾家廠商啲型號都中伏 後來用咗7840HS嘅型號就少咗伏

你候選2同4有係聽過呢種問題
minisforum um790 pro
新買最衰
[UM790 Pro 外觀有兩個版本,一個是塑料頂蓋,一個是金屬頂蓋。外觀不影響效能,兩個外觀隨機出貨,不接受指定。]

塑料頂蓋 可能對wifi 個part有影響(估計係改好)
唔出名驚伏
我剩係聽過最多人話gtr 7 7940hs會自動reboot同藍畫面,um790就好少聽到
但金屬好似正啲
呢個po前一層樓 印象有巴都講過 um790pro都有發生過reboot
零刻24年新機 ser8

https://youtu.be/iB9VXJ8P0ws
冇得輸,7X24 左1年
790 pro 嗎?
我行win11 真係好唔掂, 唔係黑畫面就自己reboot
呢家行緊pve, 有時都會無啦啦冇左反應 要reboot
不過可能個零月先一次, 等緊有代替品就直接放棄
金屬靚d 散熱應該都好d
一定要金屬又要wifi 大不了加wifi手指,wifi6 既淘隻都只係幾廿蚊
太山寨feel,logo又核突
其實間廠知唔知個問題,無update bios解決架咩
5600就得
ok thanks ching
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞