Zen 4 mini PC集中討論區 (3)

549 回覆
6 Like 4 Dislike
唔係唔想買
但粒U係amd7 顯示卡又係舊款…
老黃前排仲出3050 6GB 証明6650M仲可以一戰

不過今年內應該有後繼機HX200
UM790 Pro用amd有冇人出過事
諗緊買佢定係搵部用intel嘅穩陣
見鬼佬力推 應該冇伏 我都係諗緊
啱啱又講完reboot問題
有新買新780xtx喇
等梗
希望一萬內有
價位&體積 就快同miniITX好似
體積我無問題
係個價錢唔知幾錢
多數係貴 不過仲有最少兩個對手都踩入Gaming miniPC市場 睇吓鬥唔鬥價
我就係覺得都成皮野 不如砌miniITX可能更好

到時再睇
咁砌機同廠機個保養無得比既
冷靜左一排的EM780
呢兩日又出左新評測

1條日本
https://www.youtube.com/watch?v=6ih1zsJPqcU
1條外國
https://www.youtube.com/watch?v=kX6kCC48QaY
買UM780 XTX之前
我一直都係考慮UM780 PRO
但Reboot問題都1月尾買果刻都未肯定解決未
加上官網UM780 XTX減左價又同780 PRO差唔遠,
最後都係UM780 XTX,半個月左右都無太大問題
(會用後關機收入盒)
我打算買黎7x24 長開,對穩定性有要求,所以一直都下唔到決心買AMD, intel cpu 好似穩陣啲
點解要收入盒我用完都係熄機
但um780 xtx 係ryzen 7
而790pro 係ryzen 9…
你要追求呢d咁不如你砌機算啦
問題係一樣價錢
你玩xtx 都係想加顯卡 仲似砌機😂
咁你都講左點解係一樣價錢啦大佬...
唔係有wifi bt 問題咩?
我見應該Elecboy 至平 心思思
定係等SD X Elite 啲新機出先好呢 仲諗緊
係有
好介意 就要搵WiFi手指取代
咁有人會插住LAN線用

有咩問題?

好似都見過呢度有其他用家講過
用嚟做軟路由嗰類工作嘅機?intel N100、N200、N300/305嗰啲平價款 會好啲 因為平
790多人講有wifi問題,780xtx就比較少
舊果部Notebook未玩壞,無位擺,
而且新機鍚住用,盡量少入塵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞