Zen 4 mini PC集中討論區 (3)

550 回覆
6 Like 4 Dislike
講開雷神Gbox hebe今日就出片講
漢科有𥄫po?
https://youtu.be/Os69TpgbXNo?si=-Uyz3MaAHQhD_CNf
個post係咪要改名做Mini PC 集中討論區
其實好多po都有咁
nuc轉去asus 有乜新機都要睇睇嘅
intel冇人買只好貼過黎
睇完有d心郁想買各方面都幾符合心水
部hx200g又唔知幾時出
係囉
我想等埋部h200g點先
hx200g 用7600xt
呢部Gbox I/O port口又唔夠
玩唔玩到 dragon dogma2
對於我都夠用呀都係插隻mouse, keyboard
Headphone用藍芽
而且佢買機會送多隻usb hub
睇yt評測2k 2077cyberpunk 就50幾fps
1080 就80幾90fps
落腦場行一轉睇吓有冇減價
冇乜留意呢部 RAM唔知有冇得自己加
我見前面有巴打建議依家d大陸製mini pc最好重裝一次windows, 想請教下重裝完d driver係咪要去雷神官網down返
至於ram,我見人講係無得加
重裝window唔一定要跟返個brand提供嘅

啱啱睇完 原來係onboard ram
搞到我都心思恩想買部雷神gbox
有冇邊到買最抵屌
想問下有無mini pc 包GPU
RAM SSD WINDOWS 自行選購
定自己砌部itx 機 化算d
HX100G barebone
有HSBC Red信用卡就揀間最平再食埋信用卡網購回贈
miniPC大多數係用核顯
RAM、SSD 有冇Window呢類就一直係選配

買得miniPC對象多數係:
想細細部 做到基本電腦做到嘅事
唔想煩砌機點配搭
想多一部畀家人用或做自己副機
想多一部機24x7長機掛機

如果你想有一定水平嘅高效能(剪片、打34A大作game…)砌機喇

京東領卷嘅價。
雷神gbox 塊板係咁, 好浪費空間. port位又少.
minisfourm v3出左價
要6999rmb
鍵盤要分開買
平板嚟講 平過三星An tablet同IPad
睇電量表現啦 不過唔似好得過laptop notebook好多
晒單送keyboard, 不過要做白老鼠.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞