Zen 4 mini PC集中討論區 (3)

1001 回覆
9 Like 5 Dislike
唔怕煩 但k8散熱係咪差啲
見京東淘寶買1T+32gb都平香港1500$
上次新手問 我推咗部K6(當時抵玩) 之後唔覺佢多多問題 K6之後改良咗散熱 但用嚟打機 呢類MiniPC長煲都驚出事
K6平得二百好似有新買新好
你講上邊買?
https://www.instagram.com/p/C8mCU3spHjp/

呢啲價 如果擺到ITX機箱 不如揀zotac magnus one廠機 差唔多價 但獨顯唔係notebook spec
YES
上邊買 買barebone版 抵玩
上代7系 $2000 - 3000都好多選擇
今代8系 $3xxx
係 諗緊 提升得10%到
副機7系都ok
但如果你帶出街用 就要留意番PD供電方面
THX BRO
7000系性價比高好多
同Intel 一樣,ultra 系列都係偏貴
我第一眼以為送部2.5G switch 點知送部老任switch
新嘅Switch OLED最平都$1700
M記新um880 pro 初評
https://youtu.be/qAGvMpR5wwE
64GB DDR5 4TB SSD 係咩版本?
$16699 唔係得32GB DDR 1TB SSD
? 咪就係64GB 4TB呢個版本
禁入個網睇都係得兩個版本
ASUS ROG NUC U7 16G+512:$13,998
ASUS ROG NUC U9 32G+1T:$16,998
張圖呃人?
漢科del埋個po 或者佢想賣呢個版
新手救指教
想問平時文書睇片普通P圖玩下LOL
有咩mini pc推薦
budget?
想買行貴 定上要淘自己window?
5000左右
該行好D掛唔係好識
M記 um780xtx 32+1 $5000好內

M記 預定um880 pro 預訂$5300

GMKtec NucBox K8 $4999 32+1
Thx 多謝指教
平少少 用上代7系APU 都仲有GMKtec K6可以推 5000budget行嚟講 ok嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞