Zen 4 mini PC集中討論區 (3)

894 回覆
8 Like 4 Dislike
屌,呢啲大陸廠mini PC真係好多古靈精怪bug ,買咗部N97 機仔用remote desktop連完一斷開,部機會自己熄埋機
想請教下$6k budget 目標1080p較高畫質玩到LoL pubg
我見嚟緊新出嗰啲都唔方會平 而且未必用到咁盡
如果以下呢幾部UM780xtx/ HX99G/ HX100G 邊部性價比高
1080p真係冇咩所謂(2k/4k就真係開始食效能)

lol Un780xtx隨便都上到120fps以上

買部價錢平少少玩著,有再大需要先遲再換。
8840 8845都睇過 8945HS有得參考
https://youtu.be/eQKZSDUtSy4?si=9fap7vIynK7Qv_Dg
8月就有RYZEN AI 300 / zen5 mini pc
唔急既話係咪等下代玩到AI既U先買
等下代出後
上代減價買上代
真係關AI撚事,睇下到時iGPU點做好啦
證明D marketing 有做到野
npu 40tops 呢個要求暫時睇只係為省電
唔係話要求要40tops咩先得咩?
咁佢要求既40tops係唔洗理?
下代咪有
如果唔係點引你班友換機

有冇人買
請教: 如minisforum un790 xtx 7840hs 1gb ram/1 tb ssd, 用da vinci resolve做調色剪片,4k 約半個鐘片,夠唔夠做?
幾錢先?
$600
以前佢出過類似嘅產品 B550
佢600淨座,人地600 包電
rog nuc 4070 已經減價
去到8K先 考慮
敗家之眼冇乜可能
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞