Zen 4 mini PC集中討論區 (3)

549 回覆
6 Like 4 Dislike
港.
前個po 好似聽過有清有一樣情況
諗諗下又覺得呢d 會唔會用料手工都比較山寨,易壞又難整,放出去又無人要咁

砌mini itx 好似易整d, 升級又容易.
一係買部平平地mini pc 再縛 onexgpu 好唔好
呢家我會想整部8700G 箱最細算
790 pro 好唔穩定 呢家較到ram 5200MT 先咁多黑畫面
想砌機當然係有砌機好
立心砌算 除非你要帶出街 唔係嘅砌啦
睇下邊把風扇壞,如果ssd果把可以叫佢地寄過比你
cpu風扇就冇得自已換要去修
780xtx 係咪少啲問題?
我一出買暫時冇咩問題
但可能係因為少人買所以冇咩人講
上網睇評測 RX6650m 效能係3060-3070 中間先係 夠玩好多2K game.

好,拍板呢部
幾鍾意佢個外型,又平配置又幾好,雖然得zen3+
我而家用緊部32g 既 em680
都係要較低一級既ram speed先完全無時
預設最高ram speed,有時(1星期5日 有1-2日咁)開幾隻game掛下時會 無啦啦黑畫面

不過我之前部um790pro 放前
係32gx2 (跟機買) 都用跟廠預設最高,正正常常無黑過
你買係剩機自己配ram?因為早期有唔少人自己配 唔同牌子係有唔穩定
因為後出,d 問題前面um790pro都幫你舔哂出黎....
自己配 cruical 5600
睇番相,我個陣買 原廠跟既係
kingston cbd56s46bd8ha-32 兩條
明白, 我諗我唔會為左咁買返黎試 降頻算
咁…
我意見係 你都去漢科買番雷神Gbox算好似有兩年保
宜家minisforum嗰款水尾 買都買HX100G
100G粒7840 最少可以戰多一年
差成2000蚊
5299 wo
你打算應付2K game 40系點都好少少 老實最好就係砌ITX、其次類似雷神部gbox、等得就等ROG minisfor7m新一代gaming miniPC
等下HX200G啦
肯定成皮野.
仲要得7600m
應該唔洗成皮野呀
HX100G賣緊$6999 我估$8999咁上下啦
8999個價我接受到
一皮就真係接受唔到
之前漢科初初出好似$5899預訂 唔記得RAM16定32 宜家賣貴一千幫佢散貨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞