Zen 4 mini PC集中討論區 (3)

1001 回覆
9 Like 5 Dislike
想問下minisforum買barebone自己裝會唔會平過買成個package?
當然平啲
而家d ram好似貴返
零刻beelink又玩野 放對喇叭入機身

https://youtu.be/gQbbG2sumLM?si=3CS4SQOZGVa-BSFR
補充 係有內置電池
內置電 作用不大 反而仲多舊野壞
舊年出可能仲有市場,而家Zen 5都發佈咗,Strix Point先上,之後會有40 CU嘅Strix Halo,無論CPU定GPU都大躍進,有咩理由買佢
上年佢主力搞部平板V3 然後平板出到嚟收負皮
然後原定啲8系後繼機都比對手慢半年先出

M記下半年應該要部署zen5新機追落後先掂
40CU Strix Halo唔知到時賣幾錢
AMD實賺到盡
買5部扣番rebate都係$4200 有32gb 1tb
買5部
依度揾人夾咪得 咁多人夾5部唔難
買左天鋇先見到
FEVM FA880 Ryzen7 8845HS 初評
https://youtu.be/bpWCiW_o06k?si=lyiizIQsXl6MYE7C
想搭單問下,九成睇片睇youtube,小數時間用下illustrator Nucbox K7夠唔夠做?定係買返miniforin既機好啲?
好撚掂
期待新機
測試嘅仲未係完全體
唔知完全體會唔會太熱?
即係個手機咁既機插落個顯示卡到咁?
手機咁真係細
未到手機咁細 大約係一部電視盒子大細
個顯卡座內置埋喇叭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞