Zen 4 mini PC集中討論區 (3)

549 回覆
6 Like 4 Dislike
冇barebone? 但呢部機好咩
加幾百淘零刻ser7 有zen4 7840Hs又係barebone
唔知幾時會開售,想睇佢開咩價
個spec 幾正 但應該都好貴
會唔會貴過入門級獨顯電競Laptop
應該貴過啦,MSI嗰堆4-5千蚊有部
7千幾買部4060 雷神gbox 有冇伏? 貪佢夠細部..
上年7月淘咗部um790 pro 原裝嘅32GB ram同1T m.2
一定24/7咁開到依家
今朝開始個風扇就係咁轉 好嘈
有冇人有咁嘅情況?
貴 同啲I/O 好怪 唔夠人性化
如果想要2k 打機既mini pc, 差唔多rtx4060 效能, 係咪得返minisforum HX100G 簡
HX100G粒獨顯冇4060咁強

但雷神呢部買行貨價 不如去miniITX /ITX 會好啲

van仔業配啱啱先推過嗰部 都同Gbox差唔多錢 spec好少少 自己砌可能平啲都砌到
想要細到唔似電腦的
咁獨特要求

Gbox個樣都似家用遊戲機咁 如果等得 不如留意 ROG、Geekom、miniforum新Gaming miniPC

GBox 正面放HDMI 、電源插口 背面反而放3.5mm USB-A 3.2 有呢啲反智擺位
仲有最平$7400都唔畀1TB SSD…
我都係因為佢得512仲諗緊
打機 RAM得16GB 其實都要加
突然間好想打diablo 4, 部m1 macbook 攪左幾個鐘都打唔到

想收工即刻去買.
唔知腦場邊間會放demo 睇吓有冇信用卡優惠或者平少少

但真係等得都唔建議呢部
再減300好似幾抵.. 係張GPU 爭少少.. 但平gbox 2000, 又多ram 多ssd.
你cap粒U係HX99G嗰粒6900HX
之前啱啱轉用7840HS時 漢科預訂買$5899
水尾嚟講勉強可以 但宜家加咗一千蚊就唔抵賣
那買hx100g ?
HX99G同100G佢粒6650M效能大約係3050
2K game? 自己衡量

所以我先話唔急 可以等新一代迷你Gaming機
急 又想買行貨 先前你自己講部雷神 但可能要加RAM換1TB以上SSD 係網友角度 係唔值得買
想問埋淘機落來,想換返港版插頭, 係咪係深水埗好易就配到個?

想deal 雷神4060, 6千5
望過京東淘寶有冇barebone買?應該再平
然後window買key裝正版、買RAM、買SSD都好似平過港行?
無barebone 呀.
同埋唔想煩

65xx 可拍版?
淘迷你機 最近驚咗木馬毒 最好到手後重裝過window
最好去幫襯專營店/專賣店 仲要問啲客服隻火牛幾多W 應該要有120W以上先啱 同有冇順豐直運
65xx ok啊 係無保養咁… 起碼有Laptop版i7+4060 RAM/SSD 16+1
65xx係港紙定人仔?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞