Xbox Series X/S 討論區 - Developer Direct(40)

1001 回覆
10 Like 9 Dislike
just 4 games
not Starfield or Indiana Jones
移植4隻game去其他主機,又懶神秘唔講係咩
但冇Starfield 同奪寶奇兵份
開頭咁講姐,開得個頭你估冇之後
Hi-Fi Rush, Sea of Thieves, Pentiment, Grounded
我唔明點解佢地唔直接開名
話想佢哋自己公佈
好多新資訊:
Activision and Blizzard games會上GP
第一隻係Diablo 4 March 28 上GP

GP會員數有34m
真,微軟真係唔識咩叫長期經營,根本俾唔到信心消費者又短視近利
Matt Booty係咁瀨嘢但仲可以步步高陞,已經說明咗管理有問題
暫時冇郁到D1GP
兩星期"傳聞"終結,睇到曬咩人好想Xbox收皮
唔知有無手提機,有就正,打機方便好多
Cod全家桶仲唔上
大驚小怪
而家到底XB點解決個死局

加大遊戲渗透=斷送XB獨佔

主機賣得太差扶唔上柄

即係出力推驚又係死, 出力推機又係死
賣服務囉
Game as a service 呢個term已經出現超過10年, 有幾多隻GAME出左又有幾多隻留得低
做乜咁悲觀, 又唔係ubi同ea 咁課金, 現在你畀少少錢就享受day one release 遊戲, 好過你一炮過500幾, 600畀錢買伏game
game pass係好嘢嚟,但咁跨法未來只會越來越多人齋訂game pass,留唔到喺xbox個生態圈度喺佢商店消費
三廠見到咁更加吸引唔到佢地嘥心力整xbox版上架
對想留喺xbox嘅玩家長遠唔係好事嚟
死局係指有下代主機?
你個名
唔通好似playstation 同老任咁樣定價會吸引玩家? steam 就唔使年年都做game sale 啦
駁唔刀
睇完成條片
都 get 唔到你個結論
定價買game同訂閱無衝突吧
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞