Xbox Series X/S 討論區 - Developer Direct(40)

1001 回覆
10 Like 9 Dislike
事實證明咗係唔會

要玩嘅一早PC/PS5已經玩咗
未玩嘅 唔會特登買部xbox玩前PS5嘅獨佔
重點係 live service game, 玩家入坑唔會好似單機game咁集中哂o係launch period, 而係不斷會有人入坑, 好似原神之類
假設有一個人某日見到想玩helldiver2, 而佢只想用最低成本入坑, xss就順理成章係佢o既選擇, 當有左部機, 就可能會用埋xgpu

不過前題係xb版可以同其他平台cross play...
唔好諗咁多
堂堂神作點會擺落 MS 機玩
其實都係想探討下live service game o係console可以點搞
人辦就係 ESO / FALLOUT76 / SOT / GROUNDED 咁樣
咁SOT同grounded都上左ps平台, 其實個道理都係一樣, live service game搞獨佔好難做

同埋SOT係因為微軟爸爸有錢, 個頭都係開得差, MS肯花時間成本執返先有今日, 但唔係個個都有咁o既機會, red fall ms自己都唔撚救
xbox 咪有forza 做例子囉 個個月新車新活動咁玩
HB2
Motorsport咪畀人屌到飛起,你有你update,玩家有玩家quit
我玩Horizon 啲update都幾正常,係完全比唔上隔籬廠GT架啦,不過當儲下車周圍試車睇風景幾過癮

Motorsport俾人屌正常呀,Horizon本身啲rammer玩家同埋戇鳩開cheat ai 已經搞唔掂,去到認真比賽風格嘅Motorsport咪仆晒街
本身玩Motorsport會喺Horizon送架車,早排Horizon都update到嗰架車可以直接用game錢買,懶得再引你地去玩Motorsport
有冇人討論?
冇玩過1
直接玩2得唔得
睇leya劇情介紹片已經悶到訓著
吓以我嘅理解
GeForce now 係講緊 NVIDIA 幫你 run 隻 steam game
而你係唔需要開住部電腦
你只需要響任何機包括 PC 或 Xbox
開住個 browser 連去 NVIDIA 度就可以玩到隻 game
如果連線速度高係可以開高效打
佢個 service 大概係咁
不過都要睇佢個 library 有冇你想玩果隻 game
Steam 有 NVIDIA 無都係玩唔到
無人試過咩出左好耐下喇喎
免費都應該會玩下嘅
但睇gameplay d打鬥應該好流下?
同gow完全係另一種遊戲
咁我建議你試完1先再講
隻game個賣點係氣氛
自己feel下睇下啱唔啱口味
咪就係因為佢係cloud gaming,講白啲只係直播播片,你可以禁制互動咁樣玩

如果要用呢類service嘅,本身攞部電腦上網已經做到,冇乜必要攞部console出黎開web browser 再用cloud gaming咁玩
XGPU仲有一個月左右
應該係玩埋呢一個月跟樓主個方法再買
定係而家直接買就可以
因為我部電腦好廢
Xbox 勁過佢九條街所以想研究下
穩陣啲,完咗會籍先再買
玩game唔爭在嗰一兩日,gamepass又唔係難買
老實咁講,其實真係唔駛鑽牛角尖諗咁多
試下部電腦用GeForce Now順唔順,唔得咪開部xbox 個edge web browser用GeForce Now囉,你只不過係要個web browser同有個device直播到啫嘛

個問題其實簡單到同你想喺電腦睇youtube,定開部xbox睇youtube 一樣,唔駛諗咁多架喎
聽聞xbox上geforce now係見唔到PlayStation studio嘅game, 電腦開係冇事

聽聞呀,我冇買過pc版嘅ps game
玩返第一集先,好短架咋
好記得有條tweet講用XBOX版玩到戰神4,

跟住唔夠兩日就被ps全封鎖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞