Xbox Series X/S 討論區 - Developer Direct(40)

1001 回覆
10 Like 9 Dislike
第三方柒還第三方柒,同埋浪人評價唔差
但自家隻隻都係咁仲有乜好講
呢隻都係出咗先傾
紅落就話抵屌 , 未出就知 DOA

不過呢隻 , 唔係 FOR 正常人玩的
你邊度見到我阿諛奉承
你繼續屌就啱架啦
屌到阿Phil祖宗十八代起曬身 就可能會幫你加60 FPS

打機啫 我就無你咁躁
還返俾你啦,邊隻眼見到我躁?
同埋屌牙phil關打機咩事?而家我係打競技game輸咗屌製作人屌對手?
真係恨鐵不成鋼,句嘢唔只對phil,仲對啲死忠,唉
換走PS大哥肯定仲慘

就算空降沾奶人做老c,
都唔會救到整體遊戲界技術能力大倒退
無60 fps叫阿phil收皮嗰個係你囉
你想我陪你屌埋一份?
唔好講死唔死忠 我同你係2種人
係唔會陪你癲

一隻game好唔好玩
從來嘅重點都唔係30定60
有60當然好 但唔係冇60就要收皮架喎
呢樣嘢由switch開始都已經講到口臭

你都屌咗幾個月
既然你覺得xbox而家行嗰條路 唔係你認同嘅方向 除咗屌之餘 不如考慮下轉返PS
而家講緊一隻?
redfall、星空、hell blade 2,你本家大作隻隻都咁樣都有得護真係好嘢
switch大家都知機能所限,王國之淚做到咁已經好叻仔
到下一世代XSX又係咁?咁點解PS本家做到?XSX機能勁過PS5㗎喎,咁你Xbox唔好搵咩4K60嚟宣傳啦
即係你做人係無要求嘅,對自己無唔緊要,好多人都係咁,但連對消費緊嘅嘢都無要求,仲要人哋有要求就叫人走,叻仔
係㗎,所以某啲網民講得幾啱
600幾億,瘋狂買獨佔、增加budget用心做遊戲、做好本地化
咁樣玩嘅話撳住PS成個世代啦,玩家又有好嘅遊戲玩
但佢想玩easy money,買完公司就關人隱事,無計
xbox班友技術力低
唔啱你60fps畫面黨 過主啦
希望你過返去PS 屌多幾句帶嚟轉變
等我都可以轉會返去PS

作為消費者 你對自己消費緊嘅嘢係咩現實咩位置都未睇清楚
唔係宣傳話咩就咩架? 第一日睇廣告?

隻game玩都未玩 淨係話得30fps 就叫定收皮先
唔知邊個叻仔啦
好老實
FH5、
Sea of Thieves、
Gears 5 甚至Halo Infinite可以係XSS行120fps

而最近年度大作Dragon Dogma 2至到下年gta6都話只得30fps,咁係咪又要鬧XBOX?
老實,作為消費者好咪讚唔好咪鬧囉
你舉嘅某啲係好嘢嚟,應該讚,亦證明微軟係做得到
但見到佢有能力而無心做咪心淡囉

DD2同GTA6都唔係本家,而且係開放世界,30 fps都明
hell blade係線性遊戲都係得30咪唔ok囉
同埋只係想佢加個效能模式啫有咩錯?話之佢畫質好似紙糊咁都係自己揀
1080p 60 fps真係做唔到?
Halo用自家Engine咪又靚又高fps
HB2用UE5就要犧牲fps
我估之後全部UE5 game fps都係會低
微軟可能要提早出下一代機先搞得掂

咁呢隻入圍GOTY嘅遊戲又點睇

線性劇情睇十幾小時無60fps

靠XBOXVRR功能畫面靚又順

Hellblade 2咁多所謂媒體大肆宣傳,
係講佢真係到達目前業界最top視覺
你要求好似ps5咁紙糊60fps係咪本末倒置
咁咪即係退步緊 呢兩年個堆本家就算唔講30fps都係炒曬車 btw 四月了 我嘅cod全家桶去咗邊
其實買完都係 4 個月嘅事
整隻驚出嚟而家都要 4-5年
COD 來了來了 , 可能等 6月先有掛
我覺得 HELLBLADE2 未出就踩 , 多咗
真係玩過唔得先
你覺得 XXX , 唔認同果個 , 你就話佢係死忠 , CHING 大家都係傾計 , 唔駛扣帽子認定人地係點點點
Xbox Summer Showcase
📅 June 11, 2024
🕤 10am PT / 1pm ET / 5pm GMT / 7pm CEST

(即係 HKT 12號 0100)
但睇返啲廠過往嘅作品,真係睇唔出微軟有管理過
收購最成功真係黑矅石,但都係主要做小品
結果小占占最愛嘅 GAAS 驚 , 係最多人玩果堆
上古 ONLINE
SOT
FALLOUT 76
GROUNDED
一句忠肯批評都唔容許,好難唔係死忠喎,又叫人走又剩
一隻本家線性game,有一個效能mode俾人揀,好過份咩?
笑走咗嘅人無乜意思啦
換咗吉田又真係好咗又有眼光,連個訂閱list都用心咗
你為屌而屌已經多咗啦
每間Studio 唔同嘅人 做唔同game 用唔同engine 遊戲唔同 取向都唔同
無得咁樣一刀切比較 點解隔離隻game得你唔得

賽車game 追求速度感 同一個畫面入面show嘅物件有限 整個120fps俾你梗係正

HB2 producers可能唔鍾意為咗fps降低畫質 可能budget時間問題 可能佢team人廢整唔到xbox 60fps 又或者佢特登整到得pc 60fps 要你哋放棄xbox轉去PC
who knows?

批評之前 你自己有冇客觀了解過?
死忠最多咪就係 最大限度上嘅支持
好負面咩?
你悲觀係你嘅事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞