Xbox Series X/S 討論區 - Developer Direct(40)

1001 回覆
10 Like 9 Dislike
咁係你悲觀
廠商當然無, 玩家又個個唔係願意洗大錢打單機game 課電話game 幾千幾千, 叫佢哋買單機game就抗拒
最大嘅PS遊戲發行商
賺索索錢 養game pass
呢個唔關悲觀事,應該係常識嚟掛
跨平台會影響主機銷售同市佔唔係常識嚟咩
最底嗰堆on-going

仲未計出係手機平台例如Candy Crush, COD, Fallout Shelter同下星期公開嘅AOE m
擺幾隻舊驚上
唔代表會繼續擺 , 同埋講多次繼續 Day1
想玩都係去番 GamePass
冇講錯, 淨係計COD都夠大
睇你站喺咩角度睇囉
你當game pass係試伏器、幫你慳錢嘅、唔介意好多game獨不佔、基本上唔會留喺microsoft商店買game咁對呢啲人係好嘅
會介意啲game做乜成日都無xbox份嘅咪壞囉,久而久之玩家就唔會留喺度買game買機
老實講Xbox one成個世代已經係咁啦
所以xbox one咪仆咗街囉
而家xs系列賣得仲差過xbox one,仲要已經有平價嘅xss喺度都咁樣。
咁上心咪用行動去支持囉,一咪loop個問題唔會有改變
我又無咁悲觀話唔會喺佢store消費,至少近期alan wake2同聖獸之王都係幫襯巨硬
尤其係後者 難得整埋xbox份值得支持吓
你呢d 係上世紀老野思維
你都係 base on 假設
我話多咗人買驚
play anywhere 已經大誘因
Reward 有番30分睇新聞
XBOX 開放裝WINDOW, 係我一定買返部!
彈出彈入,發覺無左,真係少左好多人(用)佢個bing,當買點擊
佢有強調呢4隻GAME係獨佔左一年, 可能一年就係個分水嶺
坦白講 我覺得一年太短
應該起碼2、3年
MS需要拿捏好個時間同數量
連登仔做生意系列
講呢啲無嘢講啦要收嗲啦
以後所有大公司都唔批評得
Xbox 大佬們在 Podcast 公開 Xbox 業務更新

• Xbox 將在其他平台發佈 4 款遊戲,以擴大品牌及吸引更多玩家
• 這是考量到 Xbox 長期發展及健康而做出的
• 星空與 Indiana Jones 不會移植其他平台
• Game Pass 只會在 Xbox / PC 使用
• Xbox Game Pass 訂閱人數達 3400 萬
• 微軟正開發下一代 Xbox 主機,技術會是有史以來最大幅進化
• This Holiday 會分享一些令人興奮的 Hardware
• Diablo 4 係 3月28日上XGP,首款 ABK 遊戲登陸
• 將 Xbox 遊戲放上其他平台上,可以為 Xbox 建立品牌價值

4款遊戲預期如下,平台未定
• HiFi Rush
• Pentiment
• Sea of Thieves
• Grounded
兩三年就太耐喇, 佢出o係其他platform都係要賺錢, 唔會灘到凍哂啦
一兩年差唔多
反正Day 1都上埋pc,隔得太耐無乜意義
咁你就收嗲啦
喺呢啲打機post指點江山都唔知有咩意思
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞