Xbox Series X/S 討論區 - Developer Direct(40)

1001 回覆
10 Like 9 Dislike
唔會放棄平台 , 擺D 陳年舊驚去第 2 個平台收錢之嘛
我仲預購埋聖獸之王,估唔到會變第一隻亦可能係最後一隻xbox嘅香草社game
同樣道理啫
ps將啲舊game跨去steam,已經令一部份人轉steam唔需要ps
xbox將啲舊game跨埋去ps,咁仲買多部xbox做咩?買咗ps嘅等一排就有得玩,唔等得嘅你xbox自己都跨埋去steam,steam買搞掂
另外有傳會修改day one政策
如果淨係改自家廠唔再day one反而ok喎,仲覺得幾好添
因為原先可能都維持到,收咗動暴真係搞唔掂,啲game下下過億製作費仲要day one點維皮
同埋可以令啲工作室無咁hea底,俾返少少動力佢地都好
動暴嗰堆怪物級根本啃唔落,唔入pass可以理解
不過連自家都冇埋day one真係可以去返steam
佢gamepass最大價值就係day one,諗住靠indie或舊game推真係祝佢好運

反正流言滿天飛聽住先
啲三廠day one幾好幾多驚喜下嘅,繼續買三廠day one都吸引到我xgp
自家反而我麻麻地,所以無咩所謂
三廠day one近年陣容叫做改善咗
Keep到而家咁多啲日系我都會支持落去
呢幾年個個仲係升級大法
25/25年之前先見真章
唔改嘅話都會係升級大法,不過縮咗水啫
自家day one入pass其他平台day one正價, 其實同而家比只係多左個ps平台,我覺得冇咩問題, 起碼收入一定多過而家
話時話,每日睇新聞30分冇左
Gamepass多左個1000分,呢邊就cut返1000分
唔洗再強逼自己撳新聞都算係解脫嚟
上面講過,以後玩console嘅玩家基本上唔會再考慮買xbox
玩pc嘅繼續玩pc,照俾少少訂閱費你玩day one
但對微軟嚟講就廢咗成個microsoft store同console市佔
你唔靠console阿水喺你microsoft store買game咩
所以話佢殺雞取卵
但xbox仍然係最平嘅媒介去使用gamepass喎
Greenlight要喺router開返port 9002先可以喺external network remote到,真係超強,要帶隻手掣返公司了
想請教Xbox Game Pass Core 升級 XGPU 方法而家仲用唔用到
D1GP 係冇可能會改
今日照撳都有分
巴打 PIN 咪有
Thanks ! 問嗰陣係官網搵唔到3:2個conversion 所以問一問,啱啱搵到了
慢慢rollout緊,要珍惜
我呢兩日無咗
一日未搞好cloud gaming
xbox低門檻嘅價值都仲有吸引力
都有嘅,比未跨之前更低囉
而家嘅賣機數都咁樣,宣佈跨埋幾年後可以名正言順摺埋xbox主機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞