(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區222新手問嘢睇#1

1001 回覆
3 Like 4 Dislike
背痛我都覺係有問題
之前都唔會
佢老細仲要唔識買機
天平兩部新機都係垃圾
唔係sportart已經好好
笑死,諗位㩒入去睇,發現比人block咗
濃妝到
真人好正又大波
2餅bp, 3餅半Squat 同4 餅deadlift 做reps 太公廁
每次去襯gym room 都見到人做either 一樣
記得初初去做gym 無乜點見人2 餅Squat
依家連SBD value 都通脹哂
連登新手
sbd 234 倍bw
我都知234 bw 係度好基本
但斷估gym room 唔會個個尖bro 都連登仔吧
今日先見到個米六 無belt 無護膝 孭住160kg squat 練爆發力 係度跳
Polly 正咁多
歐蛇2個story 都係kyanho
不要問 請睇錶帶同頭髮長度
基本
你唔出現係嗰到咪無事囉,quit gym啦
160KG JUMP SQUAT?
類似jump squat, 落完快上 對腳趷高
有冇咁撚勁 2餅以上做reps 都唔係成日見
你去d乜野場咁多奇珍異獸?
普通屋村24/7
去開幾間都見會用rack 既師兄唔少都做到100kg+ 重量
香港應該幾多勁人 只係無比賽無曝光
請教一下各位大隻佬
我琴日做背唔知係咪做錯左姿勢
點解會變左手臂酸痛?
又好似唔係拉到背既感覺
我睇片自學only 以前中學都有呀sir教
但好比還返哂咁 唔該各位
係咪好白滑
通常係pull down錯 試吓用4指發力半握先
有幾奇特
一早有人咁操啦
Branch warren 同佢徒弟martian 都係
keone 又係咁 johhnie jackson 又係咁
個個都大隻到仆街
反觀啲柒頭科學健身撚就練到pat 屎咁
例如 burger karl
成日話要pause 又呢又柒
又留rir 做撚埋啲奇撚怪動作
笑撚死我
呢句似nathan 條撚頭多啲
成日話push through乜鳩no matter what
又話唔知乜撚improve until I win
好撚老尷睇到
唔係加拿大人嚟架咩佢 講嚟講去都係呢幾句英文

操野又扮狗叫
做勁撚重又落唔到底
以為自己好撚型香港最大bodybuild
佢training partner Johnson應該日日都要忍住笑鳩佢
講真唔夠力咪唔好玩咁重 冇人會笑你柒
Nick walker 都full rom 靚form
啊nathan 好心咪撚咁ego 啦
MP 都大隻過你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞