[十月高達模型]Build系列十周年紀念作 Gundam Build Metaverse

924 回覆
26 Like 21 Dislike
岩岩先留意到全3話
第1集出佐陸
剩低兩集夠唔夠3個分
得3集真係劇情都唔洗諗
啲前世恩怨應該唔會點理,你當係另一個時間線,但係用咗舊人skin客串到場睇吧啦
但係有主線

主角都唔知分唔分得足戲份
中村難D喎
雖然我寧願睇佢都唔睇廁完霸王流
第2,3季果d 都唔洗睇啦
意大利佬係最型
gbf s1 最好睇應該係佢果集
武士仔都幾型

成集配埋回憶冇得輸
10年後我仲記得係15集
其實都有機會係編劇偏心想比自己親生仔出場先
尋晚都特登睇番呢集
1打1先好睇
唔知係咪佢地怕出左佢地

會搞到好似Seed D 咁比人屌要換主角

鐘意依個系列正路一定最鐘意第一季

誠佢兩個如果同後面啲主角打要令觀眾覺得好

個拿捏應該難。

老實講第一季一打一先係最好睇,多人戰分散晒啲時間老實講真係變左好撚商業。出多啲機架架出兩三招型下賣玩具模型廣告雜誌。
佢同世界級媽媽我記得最多人畫
Divers就女忍
ReRise印象中好似冇乜人想色May姐?
真,star winning同tryon3 真係好型
記得有套劇場版係召喚超越之龍
真係先入為主

星創突擊真係最撚形
岩岩PIXIV搵
イオリ・リン子
2,068作品

ホシノ・フミナ
2,834作品

アヤメ(GBD)
832作品

メイ(GBD)
649作品

對魔忍/MAY姐同世界級媽媽/學姐一比完全冇得打
同我記憶完全符合
真,Try個問題就係變3打3分左太多時間比其他人

變咗下下大家出兩三下招完場

佢依集一開波收一打一,成個節奏變返第一季咁。

依集好睇好多。
睇完第一集大魔入面爆誕出黎我都即刻入咗隻build burning
印象中除咗Lightning其實另外兩部主角都好賣
仲有TRYON3
第二季最撚正係架 惡搞合體ZZ

真係好有創意
最接受唔到係比真實系Lightning格硬射爆
所以我成日都覺得Try評價差係Bandai責任
為咗sell多幾盒模型要淨係識畫1v1嘅制作組畫3v3真係強人所難
佢好似仲要隔得幾個月時間就要嘔套TRY出嚟
黑田都冇咁多貨交到出嚟
結果仲要10月播同G復天使龍搶資源
去到後面係冇前期畫得好睇
我諗當初佢無諗過第一季咁受歡迎

無記錯第一季出好似係為左紀念啲某樣周年

所以第一季好多彩蛋,制作好用心,佢西利在係老屎窟同新入坑小朋友個邊做到平衡

大人細路都鐘意。

仆街去到第二季明顯單純為賣玩具,硬要3打3,無撚左個初心。變左30分鐘模型廣告

不過第二季啲機體造型有創意係真。

轉個眼第一季都十年 老實講00之後,近十年最撚好睇就係依套。
劇本係bd 條友…..另外依條友近年負責過既其它——優秀作品仲有..境界戰機
同意第一季仲要冇乜鬧戰集集都睇得好開心
因為同正傳果D相比之下唔會死人
所以先可以盡情咁打
仲有用膠水大法擋發勁呢D又係正傳唔會睇到嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞