[十月高達模型]Build系列十周年紀念作 Gundam Build Metaverse

924 回覆
26 Like 21 Dislike
TRY Island Wars
真,其實已經完美收官。

再多講就畫蛇添足

反而唔講故事,好似之前啲短動畫講下佢地啲對戰重過引

誠打名人 渣古打高達 個幾集都好睇

如果佢搵到神高配音又可以一人做到幾個角色
神木師傅+ 決鬥+神高
賴GM問題咪即係等於將角色不討好推落編劇問題,冇討論空間,on96嘅垃圾設定就係明明外掛狗都喺度扮聖母,唔討好有咩出奇

GBO營運咪又係多沙石咪一樣踏入緊第七年
PC版繼續拎部吉姆打京密煞冇人理,但另一邊廂Evolution冇人玩到一年就收皮
現實都未執柒,證明GM垃圾根本就係social norm, 睇劇嘅時候已經預咗,你挑剔埋D主視角外嘅資訊,繼續眾人皆醉咪繼續

Try都起碼有亮點,Divers唯一亮點就係用佢嘅平淡同垃圾令Re:Rise完成自我救贖咋,面對現實啦
GBN班營運根本弱智
Gunpla係自由架
Build Fighters已經有損傷設定
定係你指Beginning G
原來作品角色表現討唔討好唔關編劇事,而係個人設本身係點就定左型係點
咁福田夫婦係咪應該要為咁多年黎D觀眾屌佢整衰路人真去平反?
好心公平D啦,雞神就係因為當年劇情硬捧先搞到佢幾咁乞人憎,路人真就同樣原因比人整爛個角色,顯示劇情點發展確實係會影響d人點睇個角色
結果你話呢點響陸仔身上唔適用,連d本身控制唔到的問題同大事件都係要入佢數,不如直接話自己係hater咪算囉,扮咩話人獨醒姐
前面我都已提過世界作為主角的描寫有幾失敗,呢d唔係try有其他好睇的地方就補得到(何況try對我黎講好多野都乏善足陳)

GBD度GM個問題當年討論時都已經有人拎wow的情況黎講,話現實一樣係有咁垃圾的GM所以覺得寫實
但都是那句,創作需要有邏輯,現實不需要,唔係點解魔劍會比人屌足咁多年?唔係一句「現實d權勢力量一樣可以就咁拍死你」就可以合理化魔劍個表現架喎
我覺得大家唔鍾意GBD乜乜柒柒都唔係問題,反正大家有唔同意見,但都應該跟番個作品邏輯去做評價,唔係亂咁黑

都是那句,四套build作品我都係實時睇的,無咩後來作品補正可言,當年try已經係無印下位,睇完GBD之後覺得try好唔過佢所以繼續處於最下位有咩問題?
正想講
咁都講得出口
一定係編劇話陸仔唔跟住做就扣起佢份糧
If you can't get her, become her
成班都唔識debug
要靠個冠軍幫手debug cls
左邊成個Haro加藍星人Suit咁
第一季個設定唔係必定有損壞咩? 你睇佢有集啲路人小朋友同00個不死鳥打輸左都係會分開。

係第二季因為要講主角唔識砌模型先硬加左可以改受損依個設定。

重有每架機都有粒子數量上限,要計數做人同用盡會輸好似又係第二季先講。又係因為3打3先有需要加嘅設定

第一季簡簡單單就係邊個比人打爆就輸。個個係計彈藥,似真實打機咁啲招有CD同次數限制,無咁多多餘設定。
講到呢度得你一個係實時睇哂四套咁
你啱你啱

我淨係知我四套入面我得一套唔會個個星期坐定定開來睇,咩原因都好啦你覺得係咪係
哦你指set損害程度呢個係好似之後用咗人工粒子,Try嗰季先有

當初我都有份笑鳩悠人小兒麻痺
部OO Sky真係好符合呢個年紀嘅細路諗法,又trans am 又光之翼,好中二又無創意
認真 rerise臨尾講臭瀨同May姐個關係真係好神
睇到我流眼淚
佢O個種乞人憎係劇情編排唔好先搞成咁
唔係因為佢個人做左咩
咁都唔係關編劇事
好似高達桑漫畫嗰隻
諗吓都知點會真名上連登,一定係大阪仔嚟
畫得幾靚

串錯左Build
夾硬屈到冠軍輸都算,仲要之後將冠軍當劍用,果下真係好仆街,擺明撚觀眾

搵唔番當年張 鄭子誠.gif
咁上硬都得啦
呢種嘉年華式作品
好似機戰咁D人可以唔洗死
分分鍾設定同MAY唔係轉生關係
諗咗陣邊個臭瀨
又黑我町長
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞