[十月高達模型]Build系列十周年紀念作 Gundam Build Metaverse

924 回覆
26 Like 21 Dislike
仲要個主線心境奇奇怪怪,
姐妹d私怨,做咩要由主角去解,

第二集尾,
師傅:之後有個比賽,我發左挑戰書,你去幫我打

我心諗:做咩唔自己打,有咩三口六面自己講啦,講強,主角個時都唔會夠師傅強,主角真係開bug先最後打到咁,仲要用咩武士道去合理化,根本係第二季次元流加第三季咁有勁人係咁帶新手,真係要不是得3集加大家只係想睇之前角色,應該都係比人插

Ps:世界部機,動畫入邊反而最好睇,盟主斗篷
應該係全日本校際冠軍吧
我寧願佢完全冇劇情,賣下情懷等4代人大亂鬥好過
我想睇名人對champion 呀屌!!!!!
cut左條主線 擺多d時間去舊人度 或者cut左舊人互片 擺多d時間落主線度 會好睇好多 而家兩邊都做唔好
同旁邊極鋼戰鬼一樣,大張做監督頂多就只能期待戰鬥畫面而不能期待劇情,點知連作畫都無埋
第二集可以睇悠人點單挑Vegangear但係無畫詳細
世界亂入可以畫多d佢點用機玩格鬥技又唔畫,放大招就算
第三集百鬼隊出場撞埋強子隊度就無後續
名人對誠哥係叫畫多左但個活動量仍然低到唔低,之後零司救場又無幫打
好了到冠軍亂入拉走名人就連打的畫面都唔打下
成套野就係想Sell你d新模型有幾型但活動場面得咁少,笨大你係咪仲想賣膠?

然後到劇情
先唔講主角部野無特殊系統同其他強化裝備都可以同其他強者pk咁耐(仲要幾個月後就可以同師父pk,條成長曲線有無咁快)
妹妹條線用下腦就知on9,自己賴身邊太多強者發唔到圍就憎哂全世界咁,但係做家姐的自己唔理而係逃避加託個弱過自己的人去勸係點搞?
屌那星之前Breaker Battlelogue好似寫得仲合理
另外原本以為metaverse會整合一下幾套野個時間線同設定做彩蛋但都無做到
你老味呢排唔知係笨大嫌錢多拎黎燒,劇情求其到咁不如好似大家咁講睇高手互片好過啦
個妹拎部肥仔機配SF對翼點睇都唔夾 唔會發揮得好
唔係換件part就變勁個理由太智障
有誠同政一齊打名人已經夠,
咁多年黎既夢想完夢了。
要劇情冇劇情, 要打鬥冇打鬥
不如cut走主角線, 直接話元宇宙可以跨時空對戰仲好, 反正呢d跨作品外傳唔太需要合理設定
好心經費咁少就集中做一集大亂鬥咪算, 下下都劈一刀就完
dnlm 垃圾bandai根本唔知d人想睇乜
本身已經唔期望劇情
連分鏡 打鬥 甚至最簡單ge情懷都係0分

屌你老味 高達? 不了
出閃哈第二部再叫我
架仔食開屎 已經係B財團ge形狀了

今集世界大師兄feel叉手開斗篷果下J死人
係幾正
但肩頭果兩隻字真係好柒
咁熱血既悠人
黑肉蘿莉幾正
剩係做3集都可以崩到咁
求其洗少少筆直賣模型就算
star burning應該之後改做build burning放咗喺大魔入面
所以咪話大亂鬥唔洗認真
同前作冇關係
不過播番悠人處刑BGM(冚城剷BGM)嗰下又幾爽嘅

問題在誰寫的
build系列劇本主要有三個人在寫

創鬥&創鬥try=黑田

創潛=木村

創潛re-rise=武藤

木村評價最差 但這次找誰不好就找他寫 又讓大張導 又沒錢 這豈能不敗

反正最後只是要機體人物都能賣錢

差別待遇的問題那第一話就超明顯了

或許觀眾就想看舊作角色出場
所以第一話編劇就送上評價最糟的陸少 而且依舊捧上天
因為是木村寫的嘛 自肥沒在客氣
那也叫團戰真的大爆笑
話說第二集是不是能驗證瑪姬姐專門蹲在新手區狩獵正太?
係都要特寫佢個籮
得3集又要加主線故事
劇情, 戰鬥, 前人出場都唔夠時間發揮, N頭唔到岸
呢部野表現咁柒點賣

HG 1/144 ティフォエウスガンダム・キメラ

付属品:ビームライフル×1、滑腔砲×2、リフレクタービット(収納状態)×5、リフレクタービット(展開状態)×5、リフレクタービット用ディスプレイ台座×一式、ジョイントパーツ×一式、リード線×2、リード線(5本接着タイプ)×2、ディプレイ台座×1
発売元:BANDAI SPIRITS
価格:8,800円(税10%込)
2023年12月発売予定
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞