[十月高達模型]Build系列十周年紀念作 Gundam Build Metaverse

924 回覆
26 Like 21 Dislike
機人番你啱嘅
但係留意返師兄
呢套係高達呀

當你高達“模型”番可以唔洗咁嚴肅
至少都加多d梗呀 典故呀 比老屎忽睇下都要啦
好似巴尼Chris阿爾 哈曼墨鏡米妮芭咁
大家睇得開心

純賣女就想人收貨?
揹住高達牌頭咁玩法
一定唔收貨先
唔止差評 直頭遺臭萬年
印象係會深 臭個隻囉
我不嬲都好撚膚淺
divers都演埋比你睇陸仔個外掛就響佢側邊
因為個場轉左響電腦空間所以某程度上係合理化到,但後半都已經要封印唔用得
而且就算你覺得佢有外掛,最後拉番埋都係輸多贏少
所以我真係唔覺得佢特別大問題

世界另一方面就係無成長咁同人硬撼就算仲要成班倒貼
我就真係接受唔到
仲要講緊係佢播的時候就已經頂唔順
等於d人話睇gridman係睇女以外其他野唔重要我會叫佢食屎
サラ?
唔係傳說級舊人觀眾對佢冇太大感想
但誠哥睇佐成半季 所以可以接受
應該就係上面所講既分別

TRY輸GRIDMAN好多啦
GRIDMAN我雖然比機人釣佐去睇 最後睇女多
但機人都係好睇
TRY就唔同
TRY我係因為機人先睇 最後都係睇女多
但機人戰輸晒
我自己都係用番無印同GRIDMAN比多
好佩服re:rise 個編劇塞到咁多劇情入結局果兩集尤其boss戰將青梅竹馬射箭依啲劇情無違和咁加入去
仲有圍毆完光頭佬之後講佢重生,順便講may既身份伏筆,個轉接真係太順暢
文奈真係好撚正 try最大既貢獻就係出左佢
真呀
有用過佢
其實依家諗返,season 1同其他season既製作團隊唔同咁

蘭巴大叔都出盡力同你配音

之後都無舊人參與個時season 2 幻想過有多蒙

Link呢
仲記得當年TVB首歌
如身邊有你 同 無窮且無盡
終於睇完第一集,估唔到佢三集都想鋪一條小主線出黎
而且不知會否用來統合Build系列的世界線,因為官方記得有講過BF和BD是兩個世界(只是後者曾存在過實際對戰而已)
當然因為是metaverse所以經網絡串起兩邊也不是不合理,可是以各方的年紀差別不大(小陸肯定已過了re:rise的劇情)來說大姐姐卻能與兩邊的人熟悉又有自己的仇家,要看製作組想點

作畫來說還算可以,雖然大張的味道仍是太濃,尤其開始後不久紅瑙的斬擊
SDF91和00 Arc的對戰大致上合格,雖然兩邊都沒算很認真打便是,而且小桃沒尾刀抵輸
不過k島都有人說這次主角的高達暫時沒甚麼特色,現在還要幫師父打,除非後面有強化或隱藏機能,否則都只有是捱打
打命運都好睇喎 雖然做唔到三打三
女主角淫到痴線
決賽根本應該係Tyron3 vs Crossbone
陸仔部00愈改愈柒風格愈來愈偏去冠軍睇來連笨大好憎佢
見到誠B佢地哭撚咗
意大利佬呢
1當年比人屌玩具番屌得最勁
前期其實都係on99咁,係去到後面世界賽就好正
入得高達po就有火藥味
我就係要呢啲

循例講句

畫柒啲機唔緊要 但畫到前作啲人好怪
見到陸狗我
新女好正
吓 無火藥味喎
大家好一致咁懷念無印gbf
踩鳩大陸仔同無腦拳王

屌 原來又已經十年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞