[十月高達模型]Build系列十周年紀念作 Gundam Build Metaverse

924 回覆
26 Like 21 Dislike
悠人心諗: Eve嗰頭同我講完佢中bug就遙控Core Gundam自殺喇
伊芙係吸曬d bug再用core gundam 自殺
等GBN同其他EL Drivers可以玩耐d呀

大陸仔本身已經寫到仲乞人憎過高阪祐馬
re:rise救贖左上輯,但都昇華左(部分人) 對大陸仔嘅厭惡程度
究竟師傅同模型鋪嘅seria係咪同一個人
冇睇ed之後嗰段?
睇動漫睇到ed就去下一集
屌原來大阪仔黎
消費前作角色黎講
某程度幾成功

Jimmy Stone老師講這次元宇宙OP原畫的工作上最讓他驚訝的是F9之1改的SD南半球的原畫竟然被通過了,這個在大張老師的分鏡裡其實是沒有的,是給他的自由發揮 ,他畫歸畫了,潛意識裡自己都覺得這可是官方動畫作品不可行的吧--但真就給採用了
至於Jimmy Stone老師為什麼會來這麼一手,據他說是因為設定圖上的實在是太大了!!
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02heRaysZpzWuSbTnr3iroraZyFsu3foxKsZVzHP9SbMe8qKppuTkZtWHkQbRRsC46l&id=100090936841565
木村暢下下都出爛劇
我自己覺得2好過3,
世界係打師兄之前唔反感,
反而覺得地區賽打戰機果度幾有feel,
前面起碼有練係宇宙游水同擋飛彈。
同埋前面一直有keep住俾人慢慢發現部機係誠哥。
前半段係做得唔錯,
外掛得黎都起碼叫克服到宇宙戰。

係集訓果度出事,
打輸呀藤好合理同幾nake sense,
但打木島果度世界突然食左禁藥可以55開就開始崩,
去到打師兄果度就知呢個角色完全收左皮,
師兄練咁多野結果輸俾外掛大家都接受唔到。

但同一時期高阪又好好睇,
由輸比呀藤去到名人幫佢特訓,
之後知道自己打得太保守同部機太平均,
變全方位推進型之後勁精彩,
特訓完第一局宇宙快過架開左trans am既飛機。
然後打阪井果局又勁有feel,
到最後打返呀藤全程都勁肉緊。
完全feel到同解釋到點解最後佢要多謝遇到呀藤。

反而3成套野都好平淡,
主角輸咁多既情況下,
係無任何特訓同成長之下竟然2打1贏左冠軍。
同套野其實男主角係好自私,
佢咁樣好大機會催毀左成隻game,
套野亦有透露有D玩家係行動不便或者係病床上,
需要靠隻game黎拎生存意義。
而主角同AI個感情線唔夠深刻,
搞到同全世界為敵變到好生硬咁。

同好多劇情分左比介紹隻online活動咁,
唔係話唔好,
只係得25集黎講落墨位太少,
搞到變左日常番無主線咁。
同套野其他主角完全唔突出,
反而try 3位主角都有一定既描寫。
前半段個尾仲要死一大班狗狗
世界打師兄我期待可以好似OP2果幾幕咁打到啪啪聲
最後反cup用分身GOD FINGER果下收尾硬係係爭咁D
勁能正 我J爆
好撚核突
十日後一次過出兩集?
Yes
Build drivers劇情同免洗手機game廣告有乜分別
新手開局送神裝有大佬帶打 好似全世界都圍住大陸仔轉咁
自己覺得打師兄全程都唔好睇,
佢師兄寫得太勁,
搞到唔用外掛完全無得贏,
老實講呢個位3對1仲好睇,
過左今集之後已經完全唔想睇世界。
反而打命運幾有feel。
係 之前都講過打命運真係好睇
師兄部機又型啲技又有文又路
真係輸得唔抵
仲要比名人話佢卑鄙真係唔知做乜鬼
大阪仔都係針對同化弱點打關節又無俾佢話
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞