[十月高達模型]Build系列十周年紀念作 Gundam Build Metaverse

924 回覆
26 Like 21 Dislike
其實大陸仔做錯啲咩
性格冇特點咁係編劇錯
一打機即有人妖同冠軍關照又唔係佢要求
享用緊悠人用痛苦換番嚟嘢冇人話過俾佢知
某程度又係笨大嘅錯隔咗4年先出diver新系列搞到熱度冇哂
原來係肥仔機改出黎
平心而論四套入面得on96係乞人僧
外掛狗
我反而覺得幾好,on9陸係咁上下料,
反而個新仔單挑贏任何一家都唔合理。
幫下on9陸搞偷襲叫出到下力。
雖無過犯(其實有),面目可憎

就算冇re rise劇情
我都唔覺得佢地最終戰有任何正當性要成個server陪你幾件冚家鏟為隻電子雞攬炒囉

機體中二冇創意,外掛式成長嘅戰力,玩返戰損都要捧到佢險勝老屎忽

成個角色根本冇說服力
就算後來同悠人道歉,咪又係一副「對唔住呀我唔小心殺咗你老婆呀哈哈哈」然後就攬返自己隻電子雞人生贏家咁嘅咀臉

厭惡呢個角色嘅原因真係好充分
你講到係編劇錯咁講冇野好講啦
所有人乞人憎既角色都可以話係編劇錯
所有on9劇情就話唔係佢要求
有咩好討論
現實2v2
大陸仔:你死撚完未?我屌!
主角從此退坑
2點都好睇過3,
3全程拖戲玩mmo又唔知自己集數少,
主角on9搞崩人隻game救條電子女。
打戲又唔好睇得一兩集好D。
屌人用外掛,但係自己狂用外掛
不過本身果排就好流行外掛型輕小說主角
唔開外掛開太盡都可以睇,
打佢師兄果陣on99 chok招必殺出黎。
冠軍果局其實都正,
幾鍾意阿藤打高阪。
不過變左3打3每個人寫得少少真係唔爽。
Divers真心冇可能唔係第尾,唔需要死攬
唔講劇情唔提on96,係頹到連機設都冇記憶點
你個留言咪顯示咩叫haters gotta hate囉
我覺得好好笑的係差d整冧server係好多陸仔hater都係入佢數
但無人怪柴司都算(起碼佢唔係無的放矢,雖然手法極端),完全無人覺得係個GM要負最大責任
由GBD到re:rise期間個廢物GM做最多野的除左莎拉開完大之後就話佢搞到server唔穩定要成個delete之外
就係re:rise最後出黎幫手收頭(但其實成班都已經圍毆緊阿魯斯,佢又唔係幫到咩手)
貼紙問題無出面處理過,re:rise搞到連接現實世界的bug唔修
當時播放都已經好多人話佢係現實的mmog管理員已經比人屌到上天花板
但係haters們就會將呢d野入埋落陸仔數

同埋點解要救莎拉響劇情入面都講得好清楚,都唔需要re:rise後面補完,況且又無大把人突然同同意佢咁樣玩法,真係咁寫就抵屌喇
然後最好笑係換著其他作品d主角買幾%的可能性就無問題,響呢度就係原罪,係咪雙重標準真係心照
多人屌話佢外掛更加得啖笑,有所謂外掛一樣比堆具名角色當狗打叫咩?最終戰連埋佢宿敵兩個一齊打冠軍都打唔贏喎
呢枝係核彈定破滅魔劍

個台座係咪異靈跟個個

可唔可以復活
原來有同大家唔同的意見就叫死攬
我認為try係最下位個理由已經響前面列哂唔再重覆
佢狼王做底的話就只係撞針姐
轉咗生啦
復活嘅話元宇宙即刻上神檯
may姐算第個人啦
巴巴都有得加設定 奇美拉應該未完哂設定掛唔止咁簡單既
我印象中損傷設定係第二季後加

其實第一季個設定先係最完美,其實同真實運動/競速比賽一樣。

正正因為會怕受傷/消耗,人先會有壓力。其實咪等於賽車咁。

正正因為咁先帶出到主角一開始太珍惜,未有戰鬥覺悟。最後體驗到求勝背後嘅犧牲同覺悟。先有實力最後打約定之戰。

其實第一季最高質就係夠現實,實而不華。第六集同名人打吉姆個集都有講。打高達只係遊戲,但係正正咁樣大家先可以全程投入去玩,為勝利去衝。

其實簡單啲講就係講體育家精神。其實同棋魂,男兒當入樽依啲一樣,唔洗太多道理。大家都明白同會好代入。
心形流你唔係咁玩下話
我怕佢做衰
gm逆襲覺得岩岩好
又埋到1期最後約定
唔記得邊套仲有講埋零司同肉包有個女
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞