[十月高達模型]Build系列十周年紀念作 Gundam Build Metaverse

924 回覆
26 Like 21 Dislike
所以第一集出佢先,留返受歡迎嘅主角後2集出
水瀨祈電子老婆
話說若山詩音當年配rerise個時仲係好撚爛
見返曬咁多主角好滾動得三集唔夠喉喎
個人覺得Try 唯一可取係啲機最有創意

大阪仔三合一勇者王, 女主BB變hg , 女主最後變埋一部機, 無限搵錢小熊霸
try堆女女係四套入面最好好難話反對
但係演出上除左對家的白毛之外都太露骨,仲要全部對世界發情咁款,咁對我即刻倒扣分
戰鬥就更加唔駛講,明明打隊制到最後都係要變成一打三或一打一x3再變成一打一咁
世界先唔講中段開始的人機融合wtf,就算去到尾段佢d打法都係無點變過又仍會腦衝,更慘的是精神面/人際關係去到ova都好似無咩進步咁
嶺司都係個衝動人但有誠哥拉住之餘,佢個人亦都有自己個性、有自己的故事線,相比之外世界就係個空殼黎
變左try唯一可取就係上面巴打講的機設同少數戰鬥

divers套野整體係平淡,但大部份內容都無踩佢d人講得咁差
最主要係舞台變成左OLG,所以大家會睇少好多打交而係玩遊戲、打完都無成本呢樣野亦都由司幫想睇傳統bf的觀眾出左啖氣
至於陸仔係咪咁易開局就接觸到咁多神人,有玩過mmo的都知個機率唔係0,只係無佢咁高咁解
況且我上面都有講佢個角色係有成長,就算無re:rise響後面都肯定好過世界好撚多先
crossbone劇情殺很噁心
我唔信呢個實力選手會對 燃料/能量管理完全零概念
不如話從來都無講過有咩粒子輸出量
無啦啦整兩個隊友做電池
然後劇情殺
大陸仔d經歷其實好撚金庸武俠傳奇feel
早廿年睇冇乜野
但而家睇番會好撚老土
2代紅毛比人代入有正女圍
就算佢好空殼都好 都會有種爽feel
大陸仔d女冇咁掂 投入唔到
所以我覺得就係d人對兩個主角感覺唔同既原因
其實有講
訓練基地1on1有講世界部機冇武器唔洗擔心持久戰
最尾出個部黑機係艾比安?
因為係Bandai,太識吊人無胃口。知道出少少都大把人睇,慢慢消費
名人條痴線佬巴巴同部ma合體
世界睇完唔鍾意個角色但未去到憎佢,on96睇完係憎佢開外掛話開就開
其實我覺得係因為第一季啲戰鬥畫得最詳細同埋集集唔同,所以先咁高質
無印有嘅 RG神拳勁耗粒子係有講過下

但係try提到冇提過

冇啦啦9up 咁之前d次元霸王流放很大放不用錢

放到gaogaigar咁款又唔講輸出量?

垃圾bandai 已經成日食設定

仲要係try只係識畫大光柱互射大火鳥亂噴 完全係有辱蘿蔔戰鬥作畫

去到divers d打鬥變本加厲偷工減料

大佬呀 模型廣告雜誌都畫好少少吖 唔係點sale得去
機人番劇情好d女好j就最正
好似gridman咁
你鍾意j六花同莤都好 係腳派波派都好
鍾意打鬥都好
點都會搵到想要既野
放入build系列就1期

d女相對冇咁出眾既但劇情上都好睇
評價都唔會太差
例子大把 是但舉一個就zegapain
build系列就rerise

劇情上唔好睇但d女好撚正既
點都會記住佢 雖然評價真係差
vvv呀 國家隊之流
build系列就try

劇情上好平淡做完都唔知做過咩
d女又冇特別就最冇觀眾緣
個d咩鴨川呀 笑容代價呀
build系列就大陸仔個套
我記得世界有集好似係打師兄?
跟住唔知點爆到七彩打贏對面
老老柒柒我對佢都冇咩好感
bandai 係慢慢玩爛緊高達個ip

水星又係 個個想睇新機

點知出得兩集 仲要大結局0打戲好撚野

仆你個街智撚柒障食屎狗 財團B

我即管睇下你短炒萌角同電子花車機設可以玩到幾時
咁佢渣住誠哥部機同練過武(當然佢地攞住世界冠軍部機去打校際都係仆街嚟,連維修都要誠哥幫拖),開外掛都叫俾你講得通,on96嗰種外掛係心諗你憑乜
build世界有模型完成度影響性能嘅設定,即係佢講晒
我諗唔好諗同前作有咩關係
根本好似數碼暴龍:咁只係囉啲舊人丟入去新世界觀入面
Tales of the World嗰種咁
嚴格嚟講唔係同一個人嚟

我覺得啲畫硬係怪怪地咁
啲人塊面好圓
即係話TRY贏在黐無印金糠
而大陸仔冇呢個光環
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞