[十月高達模型]Build系列十周年紀念作 Gundam Build Metaverse

924 回覆
26 Like 21 Dislike
咪同佢自打嗰陣打K9一樣
因為第二部新加咗嗰on9同化設定
明明第一部係講正因為係玩具所以唔會有任何危險可以盡情咁玩
到咗第二部同你講多咗同化設定,你部模型受傷你自己都會受傷
隔離exvs咪又係咁
真,好似為黑而黑咁,
拎條頭髮打人都叫賤招。
咁世界臨屈果招分身chok招直頭要驗尿。
如果世界冇練過武分分鐘打幾場就要入廠一次
https://youtu.be/_j1C9AsTwhY
呢首都幾好聽
最有印象係師兄炒車同艾娜接個女番屋企果陣播
名人個角色一向有時鳩鳩地

人地戰國異端用串勁都要比佢話戰國機用中國武術

成件事九唔搭八。
原來都4年
簡單咁講,就係好多元素招黑,我唔會覺得係盲反,成套嘢唔討好根本就係完美風暴,re:rise只係最後一根稻草

四套入面得Divers係唔會爛機,變相已經冇哂緊張感
on96又多多少少有桐人同肥豬嘅影子,開局已經不佳

加上套嘢周不時都話MMO唔會爛機,好過舊式實體Gunpla battle,亦都降低Gunpla門檻,而on96就正正係降低咗門檻先入坑嘅素人

但鍾意睇BF就係因為會戰損先令人覺得戰鬥有緊張感同逼力
亦都好強調不停爛就不停砌,不斷變強嘅精神
GBN設定同ON96嘅人設同遭遇基本上就係同兩輯GBF背道而馳

然後Re:rise根本就係踩住divers嘅屍體完成逆轉
所以會眼紅on96乜嘢成長代價都唔使就有good end,都係人之常情姐
同化真係好on9,
完全推翻哂第1季個主旨,
因為玩具所以可以盡情咁打。
而且佢憑咩可以同步?
部機唔係佢整,
部機無呢個系統,
突然加落去成件事勁奇怪。
懶係熱血懶係激烈搞到成件事投入唔到。
買過上套人馬個隻, 終極軟腳甩頭甩骨王
回想返當年Try其實頭半嘅評價都唔係真係好差,例如大魔爆開變高達、號斗丸打荒鬼、素組命運出賽都有唔少好評,但愈後啲設定就愈奇怪,大家期待見到嘅誠哥又得返半個下巴,加埋前作bf對比之下就愈嚟愈多負評,其實諗返當初嘅觀影體驗都唔係咁差

反而Diver一開頭整左個Prologue,冠軍同隆美爾兩隊人有戰術又互有攻守,結果正劇比個天選之人大陸仔我睇,個種失望感真係……
同意TRY換咗唔係Back-ON唱OP之後就出事
OVA賣到情懷又冇想像中咁差加番分
然後Battlelogue有TRY角色果幾集就古古怪怪咁
邀請碼VIPON96
登入送魔關羽
師傅畫到咁仁但得3集點忍
mask lady之前有冇出過
第一季係以Strike做底

第二係?

第3係00?

第4?
try應該機動武鬥傳
rerise就...官網寫悠人用RX-78做基底去改
Build Burning 純粹概念上致敬神高達,因為武鬥傳喺外國播個陣,曾經將個名由God改成Burning;Core Gundam設定係以RX78為藍本(當年0079有個廢案係高達同G戰機合體,又係叫做Core Gundam),但Planet System就係啟發自Age嘅換裝。
唔該兩位巴打
最撚ON9係又唔係我迫佢同化 佢自己同化比人打會食傷怪得邊個
好難講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞