Apple iPhone 15 Pro / Pro max 討論區

1001 回覆
5 Like 34 Dislike
咁好似直接插線穩陣啲喎
唔用icloud咁八達通點算
有無人買左pro 白色? 我未到實機
係唔係14pro 白d?
係咪唔可以用返差iPad 嗰條usbc to Lightning差電線
港版pro and pro max 係咪印仔製?
過到幾時
想知icloud 有咩問題
點解我mac finder 揀備份舊機到mac 但佢條bar得深淺灰色係咁load 變唔到進度 係咪未backup到?
機過機好似會restore得最齊
iCloud少咁dd野
由Mac / PC個backup度restore就最少
呢個係我幾年前個印象,唔知最近有無改變
Mini 驚唔夠電過
都係Icloud算
唔該巴打
明明我之前8上13 用macbook 備份finder條bar都識郁
點解而家㩒備份條bar轉轉轉但唔會有進度郁?
backup緊會成條bar轉
backup完會彩色一節節分類,同埋你click中間粒掣會show個backup時間日子
十世之前用iTunes,window頂中間係有條bar會行,衣家用Finder無咗
你唯有等,或者響Mac要裝某d software俾你去check disk有無read / write去判斷個backup係咪行緊
個backup真身響Library/Application Support/MobileSync/Backup
你可以入去睇吓有無個folder響度,名好長一堆number
Mac過機最快
但signal 要另外自己過好on9
幾年冇換過機 11換15pro
過機wifi 搞左2個幾鐘都未完係咪正常?
Icloud restore 部機好耐
今日拎機時問藍精靈過APPLE PAY信用卡同八達通個安排
佢話信用卡/Whatsapp可以直接機過機(保留返聊天記錄) 但係八達通就要先係舊機移除 再係新機加返落去
之前見巴絲話信用卡要先係舊機逐張逐張移除先會成功
想請問各位邊個方法先係岩?

另外想問埋有沒人有用LINE 點樣過聊天記錄去新機到? THX!
你地用256 定 512
你地相機較左咩setting?
影片用原本1080 30/60fps 定4k 24fps 以上?
佢同我講iOS17 八達通可以機過機
每個藍精靈都唔同講法咁既
或者可能因為我舊機係iPhone X 沒IOS17
晏D過資料時我都係先移除八達通再係新電話加落去 穩陣啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞