Apple iPhone 15 Pro / Pro max 討論區

1001 回覆
5 Like 34 Dislike
原來係咁
唔該晒兩位!

同埋最後有個問題,而家我ios係17.0.1,咁新機係咪都要升咗上17.0.1先可以做到機過機?定係只要舊機高ver過新機就可以
新機過機前會叫你update to 17.0.2, 17.0 有過機bug
我舊機係 16.6.1,都成功transfer 到。
無睇到user name sorry,原來唔係兩位
唔該晒巴打
咦?即係新機唔需要入到去設定到ota升17.0.2之後再reset?
機過機前會有提示叫我將新機升到17.0.2先?
我新機set up 嗰陣過機之前佢就自己叫我更新咗先
想問吓佢跟機嗰條原裝線 係咪一定要用特定火牛先得 我用ipad火牛叉無反應
Apple整咗啲乜柒出嚟 部15pro又熱又耗電
15pro既散熱䛇計仲廢過上代,就算俾a20都救唔返
如果隻iPhone開咗iCloud photo library,用iTunes去backup佢根本唔會同你backup任何相
佢假設你restore完呢個backup後,會即刻login iCloud去download
至於新iPhone如果SSD係細過iCloud相總量,你唯繼續無得揀download originals

俾我係你會響PC / Mac度做一次full iCloud backup先,姐係由iCloud download originals去電腦,咁保險d,之後你㩒錯咩掣整錯d咩都仲有一鏡backup先

好彩macbook揀左雙頭
我用呢個正常叉到電
舊機最新17.0.1
新機最新17.0.2 (呢個版本係淨做俾新15代bug fix)

過機時
舊機16或更舊唔需要更新
但已上17.0.0的話係一定要上去17.0.1
新機無論如何你一定要更去17.0.2先開始用機/倒restore

從來iPhone轉移都唔可以舊機/backup個iOS版本新過新機個版本,必定要由舊過新
唔該晒兩位
如果係過機前會提我嘅話咁就放心喇
花咗咪用返個套 起碼你無套爽咗先
如果full icloud backup, 係指自己download 返啲相? 定有得一鏡backup 成個icloud? 如果後者係點做
發覺之前所謂既甩色其實應該係油脂漬來
係, 但今年藍係特別慘
比Youtuber用尖刀, 鑽刀刮
往死裡打
改差位
我要入home screen update 17.0.2 再用iCloud restore
層PVD 易甩係另一個問題,但最初最初係會場藍色俾人影到左邊3粒掣幾個烘位先俾人勁針對,而加到手部原色用一陣啲手氣/油脂上咗去都有個烘,一抹就甩
https://support.apple.com/zh-hk/HT204055
相,講緊淨係擺響iCloud嘅相,有幾個方法download晒落嚟先
新機正常喎
pm 512
熱,只係好過13 mini少少
叉電或者插mon即刻暖晒
15 pro 熱同食電過14 pro
希望仲係optimizing 緊
可能我間房熱,我無開冷氣同埋有隻server響度
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞