Apple iPhone 15 Pro / Pro max 討論區

1001 回覆
5 Like 34 Dislike
action button 有咩 shortcut 好用
影相
無分別
但只有Apple會開盒後有問題唔會即刻叫你維修
https://youtu.be/kTQOkgUxKuU?si=MtYleZzeQWtbSiXq
勸你介意發熱嘅話,你可以等16 pro了,基本上今代嘅散熱設計仲差過之前,玩game或者拍片基本上會降頻
Apple Store 唔開封,豐澤開封?其他應該一樣
用鈦金屬加鸀口少散熱元件=死證,幾肯定下年會改去鈦金屬
琴晚插線叉,個火牛係MBP牛姐係足火
佢叉到唔知70-80%就停咗,出句warning話咩請你部機降溫後繼續叉
重申:我間房係熱過正常室溫
轉新機Payme認樣錯左5次認唔到我
登入完想連返信用卡同銀行都fail
佢係咁出話這是payme系統的問題
點搞
原藍實物都正
係正常, 熱同食電過14 pro
真 好柒
14pro义本身已經厚到成舊磚咁,今次仲要偷厚咗少少

升17.0.2先
唔洗客氣
少少分享
1.如果舊機版本新過新機先要升級做最新

2.因ios17有bug 做唔到wifi direct機過機
所以如果舊機係17 就要升17.0.2,新機一開盒就已經17,所以都係要升

仲有冇唔明白
watch
99%要解除舊機配對先配到新機
yes
信用卡到時係新機wallet度再驗證番就可以用
我冇解都得
新機ver新過舊機就可以
但ios17有bug
要升17.0.2先做到wifi direct傳送
如果經itunes係唔洗理會
新機可以直接升?插落macbook?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞