Apple iPhone 15 Pro / Pro max 討論區

1001 回覆
5 Like 34 Dislike
有icloud 少打機其實冇乜野
唔係 我搞錯咗
散熱問題係要apple 肯放棄祖傳散熱膠紙先得
12pro->13pro->14pro->15pro
從未試過叉電可以咁熱電又倒水唔值得換
用三四年差唔多啦
熱唔係正正代表散熱好咩?
屌 whatsapp聽錄音又係同14pro個時唔識熄mon
個Kaiboard 喺spotlight 位真心bug 到癲左
已經用左reboot 大法
舊機128都用唔哂
買咗iCloud
imos 吹大左,過左3個月已經唔掂
閃魔2個月換一次已經夠

屌啦 裸機第一日用跣手跌花咗 本身冇乜嘢依家越諗越嬲 之前跌咁耐三叔中階機都冇花過
Apple care 一開始冇買,而家加返可以整?定有冇第二度可以維修機背
60日內好似可以線上買返
但真係重傷
望見都心痛
15pro max
邊有花
變翻原色姐
上網買番 AppleCare 啦,跟手唔小心扑碎佢,換機,第一轉成本 $1599 ACPP+ 加 $788 換機費,黎緊2年繼續裸奔
又要曬千幾銀 我而家唯有安慰自己 還掂之後都裝case
畀班黃牛玩爛咗個換機條款 見台灣可以七日無條仵換
有種線叫usbA to usbC
ikea都有賣
黑色?睇嚟呢代iPhone真係好易花
有得換機嘅話你咪有份玩爛個條款囉 自己柒都要懶地硬
嬲咩,自己揀唔戴套
買care 用到爆背再加錢換機囉
我想問細pro藍色咩事無人要,真係得藍色甩色咩?
我反而係覺得「白 > 藍 > 黑 > 原」

P.S我係淺色撚嚟鍾意深色系嘅人應該會白同黑嘅位置調轉
沒有 AppleCare+ 的話,機背玻璃維修費用如下: iPhone 15 Pro : HKD$1,299 ; iPhone 15 Pro Max : HKD$1,499, 接近是上一代三折。有 AppleCare+ 的情況下,機背玻璃維修費用就劃一為 HK$228,兩代是一樣價錢。

1599AC+228 都係唔整算 還掂之後都用case 呃自己遮住咗冇嘢嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞