Apple iPhone 15 Pro / Pro max 討論區

1001 回覆
5 Like 34 Dislike
佢個人面識別係咪假嘢嚟?點都認唔到。
用左半日 電量都真係要考慮下 睇住佢1% 1%咁無
八達通而家係咪已經唔洗先係舊機移除再加落新機?
google完發現八達通有條片教係要舊機移除先再加落新機
原色好難講
今代真係廢廢地
有冇27-3既巴打有update

仲係處理中
26-27,26-28個批仲係處女中
我嗰張過到,唔駛
得pm係咁
自己上手摸下啦
部部都熱我就唔會單獨拎黎講
收到
無用14 PRO
第一次用15 PRO

想平影相靚D 係咪應該長開HEIF MAX每次都影足48MP

但拍片ProRes 就真係要認真先好開?!因為開左真係大好L多
唔該巴打
洗撚咩
Same 見好多人都提早咗,我係0郁過
web可用8張
我理解係:
HEIF 48MP係唔俾佢後製,叫佢俾晒sensor data你自己事後tune
12/24MB就係佢用佢個formula同你砌張味精相出嚟
其實你可以自己試吓對比,或者睇吓d攝影YouTuber
保護貼係咪都可以共用
坦巴 係改咗唔再駛?定係咁啱咁?
咁Suica 呢 係咪都唔再駛?
我六月嗰時過一次,好似當時就係怕所以事先響舊機del
衣家過我其實係唔記得要搞呢一步
但佢機過機完成前最後一步就問Apple Pay堆卡係咪過埋,我答係,佢好似兩吓就搞掂張八達通咩都無問
當然之後堆credit card就全部炒晒,因為根本要用app / CS搞
Icic 唔該
有冇magsafe尿袋推介
Price.com話用A to C線叉電 功率會低超過一半 會叉慢好多 係咪堅?
有無人覺得airdrop係咪有問題
唔熱 但電倒水咁倒
A to C 無QuickCharge的話,係cap響5V2A
iPhone 15係支援5V1A同5V2A,無QC
要(type-C)PD先俾埋9V3A同14.5V2A你
(spec寫20W上限,其實出到27-29W)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞