Apple iPhone 15 Pro / Pro max 討論區

1001 回覆
5 Like 34 Dislike
以前用開7 > X > 13pro
嫌13 pro重就轉咗去試mini
但發熱同續航太差搞唔掂
見15pm減咁多磅咪俾次機會大機
衣家隻15pm就算幾熱幾倒水我都收貨,佢高過我要求就得,我唔係要一行核電嘅塊冰
pro max 轉返pro 機太正
輕+手感一流
我本身有晒覺悟裸跑
但頭先落一次街已經發現100%時間潛意識就住保護部機,就即刻走去貼mon貼同求撚其買咗隻厚殼
衣家響屋企用又覺得佢太大份拆殼用緊,手感的確係好好
我隻仲要藍色,睇吓未來幾日玩成點
係屋企自j
出街就保護

但我舊電話每次跌都係跌落床整花
出街未跌過
無錯,任由部野由床跌落地磚裸跑真係賭命
所以屋企其實都唔係好安全
我會形容佢無由13 14代改善過,但又無惡化到
同埋first day俾空間佢,成日講index緊,或者background仲download緊野
舊機搬新機, 部機仲Download 緊Whatsapp 究竟要幾耐
藍色鈦金,屬
係咪你買咗先?搞到咁?
見啲大陸佬test個陣勁差,外國人test個陣又還好
不嬲第一水既機都係咁,加上有人拆機睇過散熱設計有問題,應該係死症
我理解嘅係,如果有test結果係15 pro max差過14 pro max甚至其他(15 plus外) iPhone,咁個test應該係狂chur嗰種,因為粒A17 pro真係可以跑好快但代價係耗電好勁
所以視乎你點用電話,15pm續航可以好長又可以好短,但好短嗰時你係用緊佢做chur野
要打上行搞, 好撚煩
上年好似唔係咁,勁撚煩
有無其他方法

打上銀行成半個鐘都無人聽
梗係啦
班大陸佬Chur撚到部機就嚟著火咁
鬼佬只不過模擬翻一般人嘅使用習慣
我上年已經係咁, 要打上行叫佢地幫手搞先add到
無理由,明明加信用卡入Wallet 好簡單
係咩問題搞到而家加唔到
係金管局逼銀行咁轉
今年7月1日生效
有幾張卡原來經銀行app可以加到
但匯豐呢間撚屌都係唔得
即係唔關iphone 15事? 如果無轉iphone 加新卡都係咁煩?
我覺得係ios17問題多過iphone15事
12pro轉15pro
睇spec重量一樣 但拎上手 15pro好似輕啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞