Apple iPhone 15 Pro / Pro max 討論區

1001 回覆
5 Like 34 Dislike

我出街嗰下已經80%
我有2張tng消費券 加埋6000蚊
有無人知上網訂可唔可以用盡曬佢?

係咪要先買gift card 尾數再用其他信用卡比?
15pro 係咪都可以照用?但聽講gift card最多用4張?

大半日10%? smart phone年代喎
你standby完全唔用部機?
邊D apps會發熱?thx
同d電池健康度強迫症患者一樣
點用都唔可以跌
溫馨提示:
熱到MagSafe /night stand mode 叉唔撚電到可以去disable always on
on撚9電都叉唔到仲響度扮座枱鬧鐘
琴日裸機用Chrome上網睇片會有咁既問題,印象11有時打機都會有發熱問題,15無特登去試。
我都係咁,27-3
X3
希望提早出貨我部X就快頂唔住
朝早8點到中午出街?
準備14pm轉15p
100% 唔需要。

機過機後,打開 watch app 會問你係咪轉移 Apple Watch 去新機,幾分鐘搞掂。
我 pair 咗三隻 AW,一次過配對晒,AW 上唔使做任何野。
S1, S4 同 Ultra 2 都冇問題 
我係S7 SS由13 mini過去15 pm
全部機轉移之前都更新晒最新iOS
待機 ok

兩部機都關機再開試多次。
唔係
星期日例行維修會係咁
係唔係 type A/C 兩用頭? 係嘅好似唔得,我有條 A/C to C/Micro 都差唔到。 其他所有正常 A to C , C to C 都冇問題。
有冇人試過用15pro打機?會唔會好熱?
係好熱
唔熱嘅game聽講要係三A大作,有用Metal寫先會無咁熱
普通垃雜game我連行隻2D game都熱
請問各位CHING 用咩方法解決叉電線問題?

我用舊既usb a to usb c線可以充到15PRO, 但條線太短, 反而新買左一堆新款既a to c全部都唔support

以前用開usb a既插頭, 今代變哂c to c, 最簡單方法係用返以前lighting線加個lighting to c既頭?
買個type C火牛咪得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞