Apple iPhone 15 Pro / Pro max 討論區

1001 回覆
5 Like 34 Dislike
有冇人試過用type-c 手指直接過相片落iPhone 15 pro max
應該比巴打你稍為好少少 唔需要每次有網load唔到都開post問
咁我買佢托柒咩
威囉
你係開機畫面直接update ios?

你一世都唔會load到
正確做法係爆機入主畫面先再係setting入面襟軟件更新
apple 其實好多bug 不過好少人講同埋佢地修正得都幾快
為左個舊頭俾人拆機係咪弱智
手勢唔好既痴到機邊勁多膠水漬
no
如舊機係 17就要升17.0.2
如唔係17就唔洗

新機就要升17.0.2
打上hotline 轉名
好詳細 唔該
咁舊機唔升17唔洗煩
有無人換完機個私密轉送顯示 “升級“,之前一直用緊
想問問如果icloud 放咗400Gb 相
Iphone 得256Gb
係咪用desktop itunes點都唔會backup 到full size相
柒夠未
人地呢啲擺明鳩Up知會式post
邊似你條柒頭咁弱智嘅野都要問
好心你咁撚柒就潛啦
硬係要上嚟比人屌多一二三四五鑊先得
唔好意思想問得詳細少少
咁係咪即係舊機同新機都要同一個ios版本?
咁新機黎到佢都係ios17,如果我舊機hold住ios17唔升上17.0.1或17.0.2的話咁係咪都可以?
咁叫知會?柒頭開分身幫自己解釋呀
出面仲有個post問iPhone15點差電,你覺得弱智既就唔會咁多人問,係咪現實中失敗者要上連登屌下人刷存在感呀柒頭
有啲野想問下大家
我印象中apple watch係唔洗係舊機取消配對,而係可以直接機過機咁過落新機到,唔知我有無記錯

同埋就算機過機有得比過埋wallet嘅卡,但係香港就要經銀行app再加過,我有無理解錯?
第一段理論上係,但實際成日fail,最後都係要unpair and restore
第二段如果unpaired old watch,啲咭會 already backed up to iCloud,加咭時會見到 previous cards.
想問下拎新機果時可唔可用gift card比尾數?
拎舊機trade in 咗比多既額會退去信用卡定gift card比返你?
明白晒
咁穩陣起見都係先unpair咗再加落新機

wallet個到因為我爬過文見到有唔少人都係加卡個位到fail,就算係機過機打返個cvv都係失敗,之後見到話要經銀行app又呢樣個樣,咁機過機個陣係咪直接skip咗唔加住,之後先經銀行app加返?
我有張Citibank 用 Watch app 點都加唔到一定要用 e banking app
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞