Apple iPhone 15 Pro / Pro max 討論區

1001 回覆
5 Like 34 Dislike
差緊電唔會打機
即係買條有pd協議既a to c?
另外我屋企床頭係咁既USB A port,如果唔用牛就咁直插,有無問題?
我隻13 mini 升咗iOS17之後standby十個鐘係100% > 75%
講緊中間掂都無掂過部機

你地pro定pro max?
你問得ProRes開唔開 其實就唔使開
再簡單啲你自己試吓同一個地方拍 一條開一條唔開

另外HEIF max呢樣嘢暫時又係蘋果一貫作風
係好正又靚又細 但係冇得同時開人像mode加Live Photos

佢要你用24 MP先可以有人像mode+live photos喺同一張相入面

如果你問我最好就Default 24MP
一張相乜都有齊正好多
iOS 16已經係咁其實
無咁勁
我上星期仲係iOS16同一個情況應該最少有90%
iOS17係有d野再整衰d
應該唔關mon貼事 因為我聽電話都無問題
27號FPS 未?
type-A線無PD可言
講得再淺白d:
你想用呢塊插座個type-A頭叉新iPhone,「只需要」搵最cheap最舊嗰種,唔支援QC嘅A to C線
個問題係幾乎無人賣cheap線會寫清楚
26-27 仲喺PFS
順豐都未見有status
睇嚟要星期三先有
唔該晒巴打
我諗我咩都唔識 都係正正經經買隻type c牛用返跟機條c to c線
23-27依家sf送緊
其實「cheap A to C線」好易出現響d mouse或者平價USB電器仔入面跟機送
我閒閒地儲咗廿條擺響度唔知有咩用
我係巴士叉唔到電,可能係架巴士問題
a to c 線應該冇pd協議

用返啲冇qc協議既線就可以用到慢叉
唔覺熱好似差唔多
收到 去肥仔開倉睇下搵唔搵到
唔該晒上面咁多位巴打咁耐心講解 會上網睇下d規格學下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞