Apple iPhone 15 Pro / Pro max 討論區

1001 回覆
5 Like 34 Dislike
呢個就不嬲都係咁。 只有50% 以下先會全速叉電。
80%以上係得6~8w
但充電過熱我用咁多年iPhone真係第一次見. 我唔打機,你話一邊打3D game一邊叉電就話者。 我屌用Teams+充電都過熱真係好on9
諗緊買simmpo 防藍光 話唔會有色差
YT竟然冇乜人講電量問題,睇黎傳聞話Apple係方丈係真的了
15先係咁?之前部12p開左都冇事
用緊11 想upgrade 部iphone
買pro 定promax 好
Tg影相點解會黑左
用app影相仲係對焦唔到
搵唔到有cap screen 呢個option既?
我尋日過,無移除都過到
今代衰多兩錢重,iOS 17累事,A17 Pro又係
捷徑自己整
截圖>儲存到相片
就得
如果單手撳呢粒掣
個手勢都係同原本cap圖差唔多
影相
可以好快㩒到個相機岀嚟
有7字都係唔好,note7 ios 17 ,a17
諗緊cut唔cut單好
見你地話pro機咁多問題
Apple: iPhone 16 Ultra 有史以來最長續航力
都係,所以我依家較咗cap圖之後直接copy,唔save落相簿,做少好多動作
我俾咗粒掣去快速開game
同埋發現咁樣有個好處
用呢粒掣去做需要解鎖嘅功能嗰時,佢只要FaceID到你個樣就解鎖即刻入畫面,唔需要平時咁一定要由mon底掃向上先解
ios問題都幾大 好多人話update完勁食電
請問可唔可以幫手試一樣野
我set左做new note, 發覺如果未unlock部機下 打note,過一陣部機會自己鎖左,頭先打果d野會無哂

但解鎖左就唔會,想知係咪得我係咁
係咪新增備忘錄?

想問下大家有無上面藍色叉電logo响動態島?
依家 iPhone 15 轉埋 type C 真係好方便
一條線可以叉晒 mbp,iPad,iphone, 尿袋, earphone
去到邊用都好方便
又可以插 adapter hdmi 輸出,插 SSD, 插 dac
或者其他 usb device

終於等到呢個型態既 iphone, 所以一出就買
成個世界真正統一左,呢個意義先重大
預佢黎緊幾代,都係更新下 CPU/GPU, 相機
仲用緊 lightning 既 iphone 會慢慢淘汰
所以其實呢一代好值得入手,除非再有好大既更新
先需要再換下一代
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞