呢幅圖,我再撳多次俾大家睇

975 回覆
1579 Like 70 Dislike
賺左住(當比4皮租一個月)同蝕錢既經驗
抗壓能力upup
應該係無人轉按,新按貴好多
有辣招,好多人要仆街
多左人租樓, 唔怪之得租金仲升緊
點解唔計埋 供完30年。 業主可以唔使錢住多30年。 但租租要交多30年租
租租淨落既錢夠FULLPAY 2層

做得租租30年,30年都搵唔到入市位,9成半都係無腦蠢材,唔輸樓市都輸曬其他投資
正常,但同高位仲有距離。
申請緊個班專材黎香港租樓,個度當有1成人搵到工黎,個班先係未來主要additional外力
咁公屋呢?
幫政府打壓手足?
而家只係輸100 萬UP, 但可以變CASH 做定期賺返
但未來可能仲繼續跌, 仲要俾息, 管理費, 差向, 蝕得仲金
即係公屋又贏
香港都咁貴息,想知美國七厘息點供,點解仲可以升,有冇美國ching分享下
如果單身一個人,死左d財產會去咗邊?
講真加息d人供多左唔會死嘅(香港壓測把關),我樓淡都禁講。

要死係香港前景暗淡,引致可能嘅經濟衰退,d人被炒+樓價陰跌。
2球美金?10年可以供完?月供幾多?
公屋仔先有錢淨
你唔好唔記得香港個地租去到2047年
到時係阿爺收地焗你比地價定extend,沒人知

除非你買999年果堆
一定低過
買30年美國國債

樓好真係好低賤

好多都係90後剛成家立室買樓,90後真係食曬屎,食正樓市高位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞