呢幅圖,我再撳多次俾大家睇

975 回覆
1579 Like 70 Dislike
勁多負評
呢個post一定要唱淡樓市膈埋唔可以反連登仔主流意見㗎
就算係事實都唔講得
連登仔仲惡過共產黨
佢哋有閪本金咩
成日話咩all in TQQQ SQQQ
到最後賺到嘅咪又係拎嚟買樓
加息加足30年
但供完可以住無限咁多年
供利息好似唔洗去旅行咁,比人話鳩我成四百幾萬利息,當$30000一次,去到百鳩幾次旅行
無傻佬買

靠咩迫你打工30年? 上司日日屌你都唔敢還手, 你仲笑騎騎, 今日lunch我既

銀行靠咩引你借錢?

winwinwin
唔講以為我自己開左個post
撐你巴打, 屌柒啲樓好
https://lih.kg/AsxnOjX
我連本金都無,即係可以收皮瞓街
你咁猛瘦緊咁你租左根都唔洗去旅行

所以啲防守力強既樓
一嚟個陣價低
二嚟低息環境下供完
佢哋肯劈落去可以好多
咁你想當供車咁供5年?
美債都5厘啦, 咁美債咪超高息?
維持呢個息口 去到最尾果年息口佔供款幾千蚊咋喎咁又點計?
繼續吹吖
支持樓主用真實數據

等啲樓好同AA唔好咁多F F

等啲買咗樓嘅人知道自己比緊幾多個利息

仲有上邊班撚樣話唔會長期咁高息唔該參考過去30年美國利率
樓淡可唔可以靜啲,無左班供供銀行邊有咁多優惠比人,發展商邊有錢Fing,總要有人上架大佬,仲有走左個班你地香港福利照拎架,要靠班樓好供架啲錢

成日吹樓淡做乜誠哥都做免入息免壓測賣樓啦咁都唔明,仲唔快啲推多啲人上車
同一層樓

租金呢個成本係無論買樓同租樓都要比

呢啲基本finance嘢中學大學無學過
30年都咁高息真係恐怖,點解會有人做按揭㗎,根本大耳窿啦,啲息同党鐵一樣有加冇減嘅,嚇死人
呢5年買想平手賣都難
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞