Metoo風暴後 台灣總統大選最新民調顯示:柯文哲以超過30%支持率力壓賴清德、侯友宜奪榜首!

633 回覆
39 Like 86 Dislike
成班用香港個view去睇台灣選舉
綠營個point係柯諗住重推服貿 但人地白皮書都未出
你班港支為咗移民,真係乜都講得出
中共打台灣嘅野心係世人皆知,美國日本全部都講到出聲,得中共大外宣先會講咩芒果乾
現在台灣需要嘅就係親美嘅穩定政權
國民黨 ➡️ 民進黨 ➡️ 共產黨
就算重推服貿又點
唔通一世唔同內地做生意,香港新加坡都引外勞同移民,咪繼續一樣存在
有唔少政績仲唔夠
要拯救過世界先做得總統?
假議題嚟,就算打你覺得台灣守得住?
我講係宣傳吹奏手法,如當年韓國魚一樣。

佢只係一個高學歷既韓國魚,但同樣都係中國棋子。
咁你咪用嘴砲登陸台灣囉,或者用嘴砲幫台灣收復大陸囉
知唔知咩叫做現實政治?
老老豆豆
Dpp柒就梗
但得罪講句成個台灣社會本身就柒
淨係kmt仲有咁多死忠就知有幾撚多傻閪
台灣交通亂左咁撚多年,每年死咁多人,宜家都未話大改,只係郁少少,民間風向就大反彈,真係要體制變革仲得了?
與其話ddp柒,不如話台灣d問題根本係共孽來,無論ddp有冇心改,係咪有ddp改,唔見得輪替完就等同改變,根本無人有決心有魄力去改,仲要個社會都唔撚接受改變
好多香港人真係以為台灣係獨立國家架
親中媒體唱好 = 死亡之吻
咁你習爺爺武統左台灣未?幾時可以搭高鐵過台灣?
新一代台灣年輕人好多對內地唔反感,係台灣老屎忽反而最反中國同共產黨
咁台灣係獨立國家未啊?人地係叫中華民國啊
烏克蘭就嚟打到俄羅斯滅國喎
我又想睇吓你習爺爺點樣登陸台灣呀?
呢個真係偽命題。等刁大大講明中國一千年唔入侵台灣,先講超越南綠。
咁你咪試吓用回鄉證過台灣囉?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞