Metoo風暴後 台灣總統大選最新民調顯示:柯文哲以超過30%支持率力壓賴清德、侯友宜奪榜首!

633 回覆
39 Like 86 Dislike
冇計啦

另外兩黨都廢到無倫
世界上根本冇台灣呢個國家,人地係叫中華民國,返小學讀歷史啦民進黨打手
2023年臺灣#MeToo運動是指2023年,於臺灣發生一連串揭露性騷擾事件的情況。最早是由民主進步黨前黨工陳汘瑈、陳汶軒等人指控曾經遭遇到職場性騷擾,但並未得到主管妥善協助處理,甚至遭到隱匿案情、職場霸凌。

from wiki
呢種吹奏手法,似當年韓國魚一樣。

先踩(高雄 /台灣)好唔掂,然後吹噓自己係改革派有政積(北農 / 台北),之後搵紅媒 / KOL 落力吹捧。

冇中國背後發功,搵鬼信咩。
點解你哋班中國人一定要碰瓷?
自己唔願意保衛自己個國家,就要去痴人哋
中國人其實係咪冇廉恥心?
柯係台灣從政最好既人之一,唔好比民進黨洗腦
佢咁多年台北搞左d咩
不過都贊成有第三方力量去取代國民黨,
但柯P有投共既傾向,
同埋聽佢講嘢,feel到佢真係政治白痴
柯好過佢好多
民主回歸
大中華膠自己行埋一二邊

好心就唔好累台灣喇

台灣人唔想同你有親
投咩共,根本係假議題,問下有冇台灣人想打仗?
面對現實啦,廢噏係改變唔到現實政治㗎,事實就係人哋台灣唔歡迎你地港支去痴著數
柯p淨係上小s節目吸唔少fans啦

政客肯親民少少其實已經好多人buy
柯就係想超越藍綠
你咪用嘴砲打死台灣軍隊強行登陸囉
事實係人哋唔俾你移民呀,戇鳩仔
講緊民進黨垃圾,玩弄政治,藉芒果乾呃人
笑死
咁投完民建聯會好d?
原來柯搵地方黑道合作,就係白色正義
清算民進黨黨產
台灣由始至終都係中國一部分,只係唔屬於中華人民共和國政權,好多香港人比泛民同民進黨呃左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞