Metoo風暴後 台灣總統大選最新民調顯示:柯文哲以超過30%支持率力壓賴清德、侯友宜奪榜首!

633 回覆
39 Like 86 Dislike
柯P贏嘅話又搞得掂頭幾個月分分鐘成為全球民主選舉教材咁多大國都係兩個大黨仲越行越極端,嚟個third party 橫掃中間派選票就正
可摸耳井多少少
要怪就怪民進黨腐敗無能
但係國民黨偏偏都係廢
如果講政績就簡d 來講:
1: 佢幫台北還左1半既債. 當年佢當選之前台北欠緊千幾億債務.
佢完任之後還到得返800幾億. 夠膽得罪廢老cut重陽金
2: 社會住老, 台北市一個市就起左2萬幾個單位(雖然佢選舉承諾係要起5萬), 不過蔡英文選舉承諾係要起20萬, 結果全台灣扣左台北市, 8年起左1萬個單位
3: 佢任內市府團隊課長以上無貪污弊案

政績網上有好多, Ching 可以自己搵下.

政治立場方面, 佢當初根本就係綠營既人.
一齊合作打國民黨選台北市市長
後來覺得綠營極貪, 理念不合先自己出來搞民眾黨.
之後就開始係咁俾民進黨抹紅
因為高學歷既對呢兩黨都絕望
國民黨係咪已經同柯文哲deal好左
到時棄硬侯友宜
立委就藍白合
始終總統一定要國會配合先做到野
小英撐手足炒左車成2年
同一樣既政見民進黨就係台獨
柯p 就係奶共
見到有連登仔信哂綠營嗰套為選舉抹紅柯嘅做法就好好笑 連你地口中低智台仔都唔信反而你地信 完全冇諗過fc
已經唔講邊個係真係做實事 淨係意識形態嘅概念已經係錯哂
因為台灣民眾對綠營零信任,柯P vs國民黨俾你揀邊個?
民進黨同撐敗登民主黨都冇咩分別
得個畫面要靚冇實際
內政仲要正垃圾
民主歌聲獻蚑那炒足34年車
上年九合一小智失智列車對撐開綠色嘅高學歷+後生票極傷
服貿輸入港勞咪係實事
輸入港蝗最實際
唔一定,如果總統選舉贏九條街唔到你唔配合
陳時中狂抄柯文哲啲抗疫政策先好笑
柯做就屌,陳做就讚到天上有
民進黨俾咗台灣身份證你未?
我淨係知香港俾咗身份證施君龍
香港有民主選舉之前一定要寫好份憲法先唔係嘅話選完一次就收皮
民調我只信民進黨報紙 自由時報
直接向支那投降,幾有效率
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞