Metoo風暴後 台灣總統大選最新民調顯示:柯文哲以超過30%支持率力壓賴清德、侯友宜奪榜首!

633 回覆
39 Like 86 Dislike
睇埋黃國昌D新聞真係覺得綠營D老屈真係仆街到爆....
黃國昌有出來解釋, 可以睇佢直播. 佢有自己拎埋D地契出來講咁滯.
個D係佢老豆當年買少少來俾佢個孫.
佢仲叫D人如果覺得佢炒賣地皮, 可以來收左佢, 3000蚊台幣佢都放

不過如果講到屯地...蔡蔡子家族好似就真係地產大享啦
柯p奶共奶到出汁喎
算啦 連登仔應該睇開簡舒培 扶龍王嘅質詢

認真問政嘅對答佢地睇唔撚到的
今日又俾人爆保育地區變左停車場收人錢
所以我話綠營D老屈真係好仆街
笑死 真係唔知你第一句點得出黎

人地名嘴講咩你就照版煮碗搬過黎連登做Point呀?
共產黨要你認同佢個版本既92共識先傾啊
貿易可以單方面決定?
就憑我當年係柯粉
今日係柯黑
請問館長又有咩問題呢

黃國昌喺立院同埋而家做緊嘅野你又睇唔到

個個都唔是好人?民進黨就係好人

咁比你揀 你揀邊個做總統呀?點解嘅
我真係好好奇
想睇柯選到總統
第一句真係老屈到爆又弱智.
毫無根據既人格謀殺, 但結論又理所當然.
有邊個選到會唔想連任
佢個事實=trust me bro

佢用綠黨跳票做例子 白黨立院無執政能力
柯撚一撚樣會跳票 而且仲會親中
水保地變停車場係事實 點老屈?
你自己話你個23撻地都係畸零地仲話可以帶人去睇
人地記者去查見到係停車場就話人屈你
當年?係咪一開始佢上台個時呀?

係咪民進黨發現左柯由頭到尾都無打算入黨個下開始跟埋佢綠營一齊變柯黑呀?

點解變柯黑嘅 講黎比大家聽吓?
真係受政治迫害可以去美國申請庇護
喺香港出世,有BNO可以去英國
乜春都冇,有手有腳可以去加拿大做一年野攞pr
以上各項一樣都唔中嘅,咁你手乜春足姐
佢咪話要共產黨講清楚個92共識係咩先囉

都係用佢嘅句子回應你「咁耐以黎,都無人講過真正嘅九二共識嘅實質內容係咩。」
係咪要二次移民啦
我問緊去台灣嗰啲入到籍未做乜唔正面回應
佢上台前
太陽花講緊佢救連勝文
講佢睇書睇到手指起繭已經係

直到佢第一次打台北市長連任 我仲支持佢

但依家仲支持佢既 唔係傻鳩就係熱狗式獨醒撚
真正由頭睇佢上位到尾既人 只會感受到權力既可怕
https://youtube.com/shorts/TmGoy8lgzOc?feature=share

所以咪要傾囉 而家連登仔係傾都唔比人傾
傾完 唔岩 咪拉倒

佢話重啟 都未話內容係乜 就話左人賣國先
根本唔應該比佢哋入,成班支那人走去碰瓷,你照下塊鏡就知道個班人嘅德性係點啦
咁事實係柯話要網絡攻擊支那,支那都冇開名罵他,輕輕放過。你試下賴清德咁講,支那會唔會都係咁

再者都係柯係自己國政白皮書提重啟服貿,你唔好同我講服貿其實唔係益支那

就算柯有支共撐,你地撐柯話柯係反共,他用支共力量上台然後反共,咪令支共自己搬起石頭砸自己的腳,證明柯智力無雙,咁點解你咁反感將支共扯上柯?
又傾又砌
香港白鴿都收左皮

仲信依套既可以入小欖
大家埋嚟睇下 又有人將個龍門搬咗去太平洋彼岸
黃國昌接著解釋將「畸零地」承租給其他人一事,他說,這些土地多為長輩留下來的農地,由父母親來管理,大多是給左右鄰居拿來種菜,就算有地承租出去,也是由父母負責收租。關於有土地被當停車場使用,黃稱並不知情,但也表示該地以每月3萬元出租,今年才漲到3.2萬元,土地是他的父母買給他孩子的,租金都有誠實報稅。承租人亦出面駁斥指控,停車是他的問題,跟黃國昌一家沒有關係。

針對黃國昌的炒地指控發生後,民進黨立委陳明文在臉書發文,表示若有畸零地想改停車場等等的法律問題,需要律師諮詢的話,「歡迎來電預約阿文法扶,預約資訊請看賴或留言」,不過在黃國昌直播當下,陳明文已經刪除。

此外,對於黃國昌名下汐止特定土地被當作停車場使用,新北市政府城鄉局副局長邱信智出面說,汐止區水源段162地號土地是汐止都市計畫範圍內的「保護區」,同地段163地號土地是「道路用地」。市府接獲民眾陳情,將儘速辦理會勘,如果確實當作停車場使用,且未合法向主管機關申請,城鄉局將依都市計畫法裁處,最重可處6萬到30萬罰鍰。

可以睇埋落去係黃自己做, 定係租左俾人, 之後人地拎來做.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞