Metoo風暴後 台灣總統大選最新民調顯示:柯文哲以超過30%支持率力壓賴清德、侯友宜奪榜首!

633 回覆
39 Like 86 Dislike
不如你又講下民進黨有咩政績呀
上得立法院唔係政治嘢

真係毅進長官邏輯
所以支持佢繼續做行政
但唔好搞政治啦
早幾年去嗰啲手足移到未?
咁咪姐係白痴一件
收皮啦傻閪
佢實際上會唔會賣台親共唔係重點,而係世人會懷疑佢可能賣台親共已經係一個重大問題
模糊就會令中國覺得有機可乘,模糊就會令美國猶豫不決
台灣需要嘅係堅定嘅親美政府,而唔係一個未知嘅新人
食杯麵救台灣?
民進黨19年靠香港議題反cap,但呢幾年內政一鑊泡防疲又搞到怨聲四氣。佢地本來如意算盤應該係邀請佩洛西呢d大粒野訪問台灣,估算共產黨最多好似以前咁口交屌幾下,做下軍演咁,到時民進黨就可以宣傳到自己外交突破同抗中保台。點知人地玩圍台,抹走中線同射飛彈當睇唔到,之後即刻軟化哂,連最後用黎呃選票抗中保台呢張牌都冇埋
上連登你expect d咩?
我要寫篇論文分析曬每一個人?
然後台灣嘅嘢 你嘅睇法又有咩影響力?
你分析完咪又係坐喺對面岸食花生
「現實」係好似你啲咁嘅傻鳩憤青咁就世界末日啦,個柒個都要大郁現存社會根基繁支除咗李登輝仲有邊個有條件可以郁。

真係聽你呢條傻鳩憤青繁支一個月內部瓦解都似
還債唔係政績,欠債先係?
民進黨8年前打住居住正義,司法公平上台。
做左7年,來緊716 啲人上街針住哩兩點反佢
算啦,人地打到嚟咪又係要投降
根本抗中保台係假議題
個問題喺內政度,共產黨都救佢唔到
所以柯準備搵國昌老師做法務部部長,民進黨開始驚
激到支共話要下架民進黨已經係一大政績

人均GDP超過韓國
台股就黎過恒指
財政盈餘每年過千億
改革軍公教退休福利、加強美日關係、重新一年兵役制度、將武肺爆發延至有疫苗推出等。
咁你習大大打過邊個國家咁勁?解放軍有咩戰績可以吹奏?比印度佬用狼牙棒打死咗幾件呀?
傻閪
一睇就知你無真係參與過政治運作
領袖從來都唔係睇政績
而係真係講政治操作手腕
稍為有政治經驗既人,都一定知條友係政治白痴
你唔識就收皮啦
人哋跟足行政程序嚟通過議案有乜問題?
本身重要係民主選舉所選出嚟嘅議案,唔似香港有個十惡不赦嘅功能界別

相反民進黨用行政命令通過議案重誇張過國民黨,但啲撚樣就唔出嚟屌
就係因為民進黨挑釁內地,所以先要重新一年兵役制度
如果兩岸和平唔需打仗,直頭唔需要軍隊存在
咁比卡超輸入蚑那磚才,幫好多臭閪蚑那賤蛆黎香港做野移居 ,又有乜理由好反對
Sorry
台灣發生既事就係影響到我
唔撚係食花生
同你講我不知幾撚憎dpp
但我絕對唔撚會好似你咁白痴以為柯就係出路
又喺度發開口夢,你樓下唔請保安挑釁班賊就唔會有賊,不如你由今個月開始罷交管理費
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞