Metoo風暴後 台灣總統大選最新民調顯示:柯文哲以超過30%支持率力壓賴清德、侯友宜奪榜首!

633 回覆
39 Like 86 Dislike
咁好簡單啫,邊個選贏咪邊個政治手腕勁嚟
反正台灣邊個贏都對我冇關係

但民進黨輸就可以睇到你班奶綠狗哭喪
商業唔係政治

咁點解你地臭閪蚑那間間公司都要黨建
居住正義 = 每人都要住豪宅+ 有多套樓收租

司法公平= 保護區起停車場都唔關國昌老師事

哦 影響唔到我 sor
但你上連登尻up都唔會幫到件事
btw 我有講過覺得柯係出路?
lesser evil唔知點解?
你就真係傻鳩
又一件對社會對政治毫無理解既白痴
呢個世界就係太多你呢d傻閪先咁可悲
綠撚個個都好似你咁樣屈??
其實唔需要同呢條鳩人講咁多
條友嘅政治立場,其實好明顯
簡單來講,就係英文唔好學歷又低冇資格移民英美澳加
但係又唔滿意香港政府,想移民去台灣,點知人哋又唔收佢地港支,所以老羞成怒
台灣樓價高,幾多人買唔起樓
民進黨驚國昌老師做法務部長後清算民進黨,咪不斷抹黑國昌老師
內地
真 條友咁緊張咪上街幫手宣傳lor
喺呢度尻up托咩
政績都唔緊要
講到佢政治咁白痴 最後佢贏到就好笑
咁陳玉珍話要同解手軍飲高粱酒係
陳同佳2.0
台灣人你哋同我聽住!
會唔會係你太理想化民主咋
所以咪話唔洗分
屈乜野?

中國共青團為何會幫忙宣傳這2人上凱道反執政黨?是否因為他們都在共同幫忙柯文哲打擊民進黨?

----

這2人本來要上凱道反執政黨的梗是「反黑金」,後來發現黑金都是國民黨與柯文哲在搞就不「反黑金」了。

再來想用「居住正義」的梗上凱道反執政黨,被挖出新北市是唯一沒有囤房稅的直轄市、黃國昌岳父是炒房的建商、黃國昌夫婦名下有23筆不動產,只好作罷。

最後終於下定決心把「居住正義」的梗改成「公平正義」,要在7月16日上凱道反執政黨,並於今天6月26日上午召開「『7/16上凱道,公平正義救台灣』活動宣布、主視覺公布暨邀請蔡英文總統參加活動」記者會,2人在記者會上大力砲轟執政黨,黃國昌更一度激動怒嗆「我們無法再忍受下去了,多少民進黨政客與黑道勾結!」

沒想到此時卻有台灣網友發現,中國共青團北京市委機關報《北京青年報》旗下媒體《政知局》25日竟幫忙這2人宣傳遊行活動。有網友表示,4年前跟著館長、黃國昌一同上街遊行反紅媒,不料4年過去卻看到中共組織幫助這2人煽動民粹,企圖以極端雙標打擊本土政權。

其他網友則嘲諷,「反紅媒反到被紅媒挺」、「看了真噁心」、「敵人的敵人就是朋友,當然要幫宣傳」、「我很好奇如果這次遊行旁邊一堆紅媒在支持,那不是有點好笑?」、「如果在他們面前撕破五星旗會怎樣?」
冇人叫你下下都咁極端
600萬藍票
600萬綠票
500萬中間票

柯要贏要拎到300萬中間+淺藍&淺綠
難度幾高
咁都有得打稻草人 服左你
自己唔多熟台灣,但如果講民調真係要出多幾個先有得討論。
特登上CNEWS youtube睇吓咩料,都做勢做得幾明顯吓。
居住正義明明係民進黨除左主打亡國感後第二主要政治口號,上台7年零作為,係舊年9合1輸到仆街之後先拿拿林推個平均地權條約。
依家見716啲人上街又拿拿林推個屯地稅2.0
啲人嬲既就係上左台8年,點解哩啲野唔第1年就做。
到要選舉啦,就推啲野出來做下樣。
依家又屈到啲人想住豪宅

司法公平更加唔使講。
民進黨立委同詐騙集團勾結唔查唔起訴。
新竹運動場貪污案唔查。
台南光電案唔查。
民進黨人俾人揭發貪污辭職,轉頭再安排另一個更高職位
唔會哭喪,仲好歡迎

最好到時台灣日日內鬥,引到習近平學普京咁以為係打台灣最好時機,早日發動侵台戰爭
民進黨做左咁耐除左冇將台灣送比習仔仲做過咩好嘢
輸係咎由自取
1450出手未
住宅法修正(2016)
房地合一稅2.0(2016)
社會住宅興建計畫(2017)
國宅都更中心(2018)
青年、婚育租金補貼試辦(2019)
弱勢學生助學校外租金補貼(2019)
實價登錄2.0(2020)
住宅法修正(2021)
中央擴大租金補貼(2022)
租賃市場發展管理條例修正(2023)
平均地權條例修正(2023)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞