Metoo風暴後 台灣總統大選最新民調顯示:柯文哲以超過30%支持率力壓賴清德、侯友宜奪榜首!

633 回覆
39 Like 86 Dislike
係高虹安啲細自爆單野
咁你地臭閪蚑那賤蛆爬牆上YouTube Facebook Twitter BBC CNN咪就係YouTube Facebook Twitter BBC CNN之子
算啦, Ching. 我諗我地睇既觀點同角度都好唔同.
幸好Ching都係肯講道理討論既人.
但應該都說服唔到對方, 無謂再拗.
一齊睇埋個選舉結果
你呢個邏輯work嘅話
咁新黨應該第一
你咁講同班藍絲有本事反中就唔好係香港有異曲同工之義
係咪要好似蘇光頭對班立委呼呼喝喝先叫handle到?定係好似蔡英文咁兩年唔出現採訪就叫handle到?
美國嘅盟友同凱撒嘅妻子一樣不容懷疑
如果有人覺得柯會奶共,咁無論佢事實上會唔會去奶,都絕對唔能夠容許佢做台灣嘅總統
但客觀指標第一

又用佢說話答你:「比我舉債派錢 我都第一,你睇而家拎第一嘅,貪污、坐監,醜聞一堆,咁拎第一有咩用?」
我喺英國喎傻仔留港撚

你哎呀老母孽瘤個女咪係英國囉臭閪蚑那賤蛆
我頭先都話係支共整合下,柯會以650萬票險勝賴600 至620萬票
支共支持真係欲加之罪

台仔窮到仆街 人工低 租又貴
出國都要6人share 3碗麵
得閒又缺電又缺蛋

香港綠粉: 執政得幾好點解要換

佢仲話要加軍費 講奶我又唔覺得佢上台真係會奶 平時講支共呢方面都係9up多
重啟服貿都撐
台灣都係等收皮
真係 成班連登仔因為2019比民進黨口號吸引
民進黨講乜就信乜

話條友唔識改革乜乜柒柒
佢敢搵黃國昌做法務部長
佢無包袱 就已經有機會重建文民制度

講到投共 另外兩黨仲投共過佢啦
至少柯唔會講大話
得柯有認真準備過打杖

利申柯粉 追左柯5年幾
呢條友係清流

講話佢唔識政治個啲
佢用人唯才 又肯聽意見就夠啦
不嬲都唔會候選人操盤 訓撚醒未
上左任佢都唔洗識做哂所有野

但佢有氣度同能力用人

次次喺連登見到啲人講柯我真係得啖笑

不服來辯

要政績嘅自己上網搵
點解綁手綁腳?好多官都係佢任命
而且佢仲敢搵埋黃國昌 啲人一定唔敢亂黎
但依家隨時比黃國昌累死
柯既性格本身極度自戀 貪戀權力 佢選到就會諗連任
係白黨掌控唔到立院 甚至連內閣都混亂既劇本下
佢唔會同綠合作被控制 而只會進一步同藍營親中合作 甚至靠中方勢力去改善台灣既經濟 重啟服貿只係第一步
就當佢心入唔想親中都好 但形勢下都會變成晚期既馬英九
黃國昌都唔係咩好人
為左趕民進黨落台 連館長都痴埋去
咁撚垃圾都叫執政好

ching有無住過台灣
唔打仗台灣都投共咁美國都無話可說
而情況愈係惡劣先易D有戰爭
太和平好似中共成日話打台灣但又幾十年都未打
咁只係拖時間
邊到一樣

事實而家台灣目前就係需要ECFA

個問題係雙重標準
綠有ECFA就無問題
柯有服貿就有問題

同埋服貿原本個問題係黑箱
而且服貿係一個大議題
佢話重啟服貿 柯無話全面開放
內容要再傾 同埋要過兩岸監督條例
民進黨七年黎都未過呢個條例

明明有得全面執政 都唔過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞