Metoo風暴後 台灣總統大選最新民調顯示:柯文哲以超過30%支持率力壓賴清德、侯友宜奪榜首!

633 回覆
39 Like 86 Dislike
條友嘅政治立場,其實好明顯
簡單來講,就係英文唔好學歷又低冇資格移民英美澳加
但係又唔滿意香港政府,想移民去台灣,點知人哋又唔收佢地港支,所以老羞成怒
民主回歸,民心所向
去台灣唔係移民,係移居,台灣係中國一部分
咁你移到未?
咁你話我聽
如果立院無人服佢
咁可以點樣改變到dpp kmt都改變唔到既問題?
支持柯唔係務實現實,支持柯先係唔務實唔現實
用下個腦啦
佢搞行政係叻,但佢識閪搞政治咩
事實就係投畀三家都一撚樣
你班奶綠狗咪又玩弄民粹

係夠膽咪而家宣佈舉行台獨公投
哦,原來612當日,香港人只係反送中二讀,而唔係反送中
我咪覆左另一位ching羅,你自己無睇po?
咪好似柯扮墨綠上位,然後為左做到總統,不惜得到支共力量支持
我黎
西區門戶改善計畫
市場改建
市區舊樓重建
交通月票1280
起社宅
規劃環狀線東環段成環
反送中根本冇得同服貿比
服貿係商業野,反送中係政治野
香港人要羨慕唐山定徐州
講真吖 台灣人同我有親咩
選到邊個關我撚事
我覺得柯p順眼d 政績又見得下人 講完
拎教育基金還債都當政績
柒咗就收皮啦 一你老母部分
講到柯係救世主真係吹奏過頭; 係, 柯P台北市長份成績表總算合格, 但治國不同治市, 解決民生問題之餘亦都要面對向來複雜嘅台灣對國際嘅關係. 其實柯P嘅本質唔係奶共, 佢嘗試玩一套好似美國對台嗰種戰略模糊嘅模式, 又或者想模仿新加坡或甚回歸前香港嘅定位... 但係佢嘅自信明顯根唔上國際形勢嘅變化, 佢嘅諗法或許十年前仲行得通, 但而家新冷戰、美中禁運封殺, 做白手套、中間人呢套已經行唔通, 香港亦都已經示範咗最後會變成點.
柯p真係做實事,民進黨有幾多政積數得出啊
咪又係玩芒果乾
綠共做得好?你要唔要睇下你自己喺度講緊咩但凡你追貼少少都唔會咁講
Youbike
停車
行人道
但搞得掂行政唔等同就有資格做總統
唔識台灣政治
請問有冇懶人包
或者簡單啲問
呢條友會唔會賣台親共?
台灣人想死嘅話冇人阻到佢去死但我哋正如世上絕大多數人咁諗,就係恨鐵不成鋼。
佢做市長嗰陣已經算唔錯
人哋未做過總統你就屈人白痴

咁啲已知係白痴嘅點解又要投?
比卡超:根本蚑那專才係對香港有幫助
不丹咪唔亂lor 你唔去?
唔知有乜好嘈
香港人要講嘅一早講晒
而且而家台灣唔係香港人移民熱點
都唔洗再講咁多,靜靜地睇台灣人自己選擇就得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞