(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區211新手問嘢睇#1

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
The Vault愈做愈西 又成日得罪會員
好多舊會員已經轉場
如果想Brandon Hendrickson對香港健身室留低好少少印象
其實應該帶佢去Pure 地位大位置好 機又多
我係Pure經理的話 見到佢黎一定立即簽張free pass送俾佢
千萬唔好帶佢去anytime 24/7 好多分店細到懷疑人生
Brandon Hendrickson去左physical
Samantha點安排架屌
點解Alan tong唔安排佢去自己gym操
求其The Vault應該都熟啦 再唔係咪Go24都直入唔使俾錢啦
Mr O冠軍 要去p記 影衰曬人地對香港印像 返到去同d top pro講香港d gym又垃圾又污糟 d人個個甩皮甩骨
邊有人想黎
The Vault愈做愈西 又成日得罪會員
好多舊會員已經轉場
如果想Brandon Hendrickson對香港健身室留低好少少印象
其實應該帶佢去Pure 地大位置好 機又多
我係Pure經理的話 見到佢黎一定立即簽張free pass送俾佢
千萬唔好帶佢去anytime 24/7 好多分店細到懷疑人生
曾經係 但已經冇關係
唔係佢開架咩, 轉左手?
因為想體脂跌幾個月都未跌得過20,宜家試吓食多啲睇下增唔增到肌,唔該晒師兄
睇你似係想cut到見到腹肌?

女黎講bf22 已經算幾lean適合增肌

但如果真係想而加cut到見到腹可能真係要加好多帶氧先得

但你又得45kg 真係cut到都變人乾

都係正常增肌先啦
反而覺得go24個vibe啱bodybuilder
係呀想成個人都有少少線條
明白 咁食多啲增左肌先
因為返工關係,食唔到好多餐,早晨除左烚蛋有冇好推介可以食啲咩,謝謝
會食多啲碳水
操野有氣有力

protein 就正常
22% body fat係正常水平
與其做多啲cardio
可以慢慢做多兩日重訓
你肌肉量上升體脂自然會減到

食就食多啲之餘 都要睇下你食乜
總之學識計數就冇問題
華御結
全麥方包 (推介馬莎)
感謝想問埋膊頭骨架細操膊頭 應該一星期內擺幾多日好…
女就多熱心巴打答
巴打就叫佢睇#1
人性
先利伸唔係專業
個人覺得新手黎講膊頭係比較容易因為動作做得唔好而傷到膊
特別好多冇做開運動既都市人上身啲關節都比較緊
唔知你有幾新手 但覺得要熟習左膊既動作先會好啲
同埋都要望落多翻啲肉(增左肌) 膊線條先靚 (個人覺得)

Programme黎講可以一星期upper lower輪住排 total做4日
真係好想針對膊頭既都可以每次去gym最後都加3-4組飛膊
開始左第四日(我知開始無耐, 會努力keep)

每日都會做半個鐘帶氧 (跑步or橢圓機)
之後去做少少肌肉訓練 (手背腰為主, 因為驚操腳會腳軟做唔到帶氧)
之後就再做多20-30 分鐘帶氧

但做完會訓唔著
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞