[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#107

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
VA黑位係好,但彩色係淡D
因為電腦mon嘅VA 普遍低質
電視入門級VA BU8100 我覺得d色都ok
acer部miniled xv275點解仲未有人評測吓
已買+1
岩岩開箱
我見個同意條款一直話維護
係咪地區問題?
Ching 有冇搵到方法轉區
冇理佢 用到就算
師兄 你係咪用win10?
yes
唔掛得啦 我win11 上網睇啲人更新唔到都係win11
割多個partition裝個win10 pro
win11狗都不用的
等我退返落去 10 再試下先
win11有auto hdr幾正
用開dell p2217h
壞咗想換過隻, 有無邊隻係差唔多
想做到可以較隻Mon 高度, 好似依家隻stand咁
Lg 32SQ730S-W
Samsung m7
兩者差一千蚊但明明差唔多spec
點揀好
可以駁返window機
之前 係度有師兄推介dell u3223qe $5899 with dell online sales

好好用,近排比親戚細路掟爛左,想換過新嘅

for MacBook 剪片同ps5

係依個價位,應該換返同型號27吋定有冇其他推薦eg.LG27up600?(ps 剪片嘅時候感覺32吋大左d想換返27吋)thzzz
Youtube好多評測
同埋可以去acer pro shop睇下實物
想問portable mon邊隻好去咗灣仔睇個sales sell Zoho 15inch但係上網睇到啲review好似麻麻地宜家睇緊asus同埋intehill主要係用黎做文書野 budget 2千到
平 + panel 靚就Intehill
冇budget 限制就asus 啦
Youtube邊到有
asus MB169B都算幾平 有冇人用過
有冇師兄知邊度仲有27C1U賣?而家腦場全部賣閹割版
2k 1440p 27' mon 上網睇片多過打機
Search 左陣最後心水
1. MSI G274QPF-QD
想問有冇咩伏位

有諗過lg27gp850-b / m27q p 等等
上網睇片多 為何不買4k
買左Neo G8 QD-OLED
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞