[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#107

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
27吋都應該有
但未有期
玩開fps
諗緊要xv275k v3 定子龍隻2k240 但係唔知240對我係咪咁重要

想問下xv275k v3會唔會有motion blur 問題
同埋gp27u 會唔會係更好嘅選擇 見rtings 話呢隻mon 有minimal motion blur 同fantastic response time

呢部oled 32inch 4k點睇
啱啱入手咗隻msi mag274qrf qd平時打開fps 請問有冇咩需要set可以睇得舒服啲?
感覺Default setting睇得耐對眼好似有啲攰
想問下如果個MON睇片, D片個鏡頭速度一快少少就會
上下半part 好似sync唔到咁(是但一邊有D delay既感覺)
請問係咩問題
正常上網就冇呢個問題thx
我用既VG289
要求唔多
只係求dell 入貨
點解香港賣$18000
2塊都係Q3
+1 但而家塊2K 240Hz佢都唔整 整嘅話一定調較得好過ROG, 但可能冇ROG咁光
LG 27GR95QE-B加陣開始減價,對比Asus 係光度數字爭少少,但實物唔會好大分別,兩者較明顯可能係嗰glossy 面,Asus 好似好少少咁

不過兩個打機睇戲都完勝其他ips panel, 對比同反應速度好正,加陣LG賣6XXX 個人認為價錢較合理
收皮啦 咩叫數字差少少,我兩隻都有,LG嗰隻有日照明顯唔夠光,同panel同coating你講乜嘢glossy面,2隻有咩分別講都講到口臭,自己追返post啦

我6000中買到ASUS做咩要俾6800買LG舊垃圾?犧牲所有嘢為咗個HDMI,LG個售後就垃圾嚟,有=無,唔使同我講咩LG有保養
淨係色準色溫呢兩點已經唔會買LG,其他問題懶得再講,想知自己刮
rog peak 9xx nits
Lg peak 6xx nits

有明顯差距

Lg要用vivid mode先有9xx nits 但色準不可用
邊度6k中 pg27aqdm
咪問啦,自己上網search, 講出嚟一陣又唔ship香港
今年第三季?
6千中買到asus?邊度
有冇Ching 知
benq ew2880u 同 2780u 有咩大分別
我見2780u 平幾舊
咁6000中我都會買Asus 唔買LG

正如我之前6000中買到dell 都唔買LG
pg42uq同c2同panel
但pg42uq轉咗用matte面
師傅。。 pg42uq唔係tv來的
人地qd-oled oled用glossy
Lg過5位數就無意思
除非做27GR95QE-B e家個價
下年27GR95QE-B 就做今年27GP95R-B個價
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞