[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#107

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
舊post資訊太舊 唔copy了

唔小心推到1001大家繼續
又107
點解我係深水埗電腦場搵唔到pg27uqr
price.com.hk 寫住15500元 個價咩事
佢同27gp95r邊個好d
定唔好買lg 你地講到咁差
發現呢度真係勁撚多華石打手
上個post見到條友推人買隻垃圾1400蚊2k
Brightness (Typ.) : 250cd/㎡
要平買acer唔撚好?
BTW華石貴嘢係有買貴無買錯,不過中低價全部垃圾
32吋 4k
$6000樓下有無推介拎黎玩ps5
好似唔多選擇
暫時搵到m32u 但對技嘉無咩好感
未有行貨
你睇錯幾年前既PG27UQ
250cd/㎡唔夠用咩 無視HDR
唔打機就夠,打機睇片250真係夠?
唔計hdr,我用緊有350,睇戲嘅話要熄晒燈先勉強夠
真係出緊350NITS?
我C2唔開hdr都係200nits左右 仲要唔洗熄燈
oled梗係啦,同埋除咗睇光度,要睇對比度又要睇幾多%有幾光加加埋埋
但250嘅ips想有幾光,擺落求其一隻靚少少2k hdr400輸幾條街
我以前用lcd mon都係開10%左右光度
即你係mon Brightness (Typ.) :350nits 開100%?
唔好意思 新post想問多次.. M9呢個價錢內想請問各位巴打仲有冇其他好選擇? 要求係4K 144 嘅27吋
edge-lit lcd mon開得光 暗位仲難睇 好灰
我用LCD MON都係開到夠用就算 唔會開到好光
24UD58 Brightness(Typ.) Typical 250nits
好似都係開10-20%
應該唔係線性 所以講%應該錯
XV275K P3
香港有貨未
隻tuf mon 京東自營唔送香港,你點落order
acer隻$1700 2k 好過tuf嗰隻?
有啦

最近玩D4. 部 LG 4K Mon 出烙印,用緊4070Ti. 有推薦2K 144Hz或 4K 144Hz ?
仲有隻MSI G27QPF都係差唔多spec但唔知好唔好
G272QPF
想問下有冇人用緊innocn 27g1s 240hz 2k mon
想知佢較到最矮有幾高
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞