[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#107

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
a90k其實比 c2 好啲咩?
見一樣 尺吋,4k, 120hz ,oled
但貴好鬼多
日本匠人親手制
咁平唔好有期待啦
唔係馬來西亞咩
馬來西亞都有日本人
我自己冇落腦場睇
次次都係上網睇曬spec 同價錢就出去買
唔識唔好老點人
對唔住
我收聲
想請教下
display card我用緊3070
想問下可唔可以support到gp27u
唔該
緊係得,只不過你玩最新大作推4K 唔掂姐,但如果玩fifa 嗰啲絕對無問題
Thanks
我唔玩大作
都係攞嚟做文書嘢
打機嘅話都係FIFA/WP10
想買隻27吋
可以升高低 同最好有90度
暫時睇到有
AOC Q27G2S/EU
LG UltraGear 27GR75Q-B
有冇ching 用過 感覺如何
影像算法應該係Sony 好d
C2 panel自己人賣俾自己人,成本可能低d
本身想要c2
但張枱唔夠七百幾cm長,擺唔到c2既腳架
唯有局住諗a90k,腳架喺中間易擺好多

但見貴兩千蚊,如果值得返個價,個心都冇咁肉赤
同埋啱啱見人話sony用google tv 系統,自身speaker,
都會俾lg個系統好?
巴打想請教下
黎緊去外國讀書 見果邊d mon 平好多
諗緊幾個set up
主要文書同睇戲, 少打機

1.dual /triple 24"mon
2. 34"ultra wide +一個打直24"
3. 用c2

但我上網睇 c2 會auto dim
可以用factory remote disable
但會void warranty

想問巴打有無試過
如果唔郁隱藏menu d setting
只係响出面menu disable 晒其他可能引致auto dim 既setting
做文書野時 開個細window 播youtube 片
有無可能呃到個system 唔dim mon
張枱放到mon大約有100cm闊,深有55cm
用緊monitor arm + 34GN850

諗緊上4k, 但唔知2 x 27" 4K (有一隻一定要打斜) 定舊款LG 34wk95u好

請問各位把打有冇提議?
google tv好過lg web os
Apps多同順d
主要文書仲買OLED

Auto dim係講野ASBL?
其實都唔會暗到睇唔清

細windows播片 夜d幫你試試
4. c2+ 24吋
因為oled 睇電影真係一睇難忘
同埋我讀完書應該就娛樂用途為主
文書唔好因為burn in?
定太高contrast 會睇得辛苦
out budget
文書長期靜態畫面
燒印風險高
你仲要想熄ASBL
試左用細window播片係可以唔觸發ASBL
唔該巴打
我再研究下
想買個4K 144HZ MON FOR PS5用
請問以下幾隻MON邊間保養售後會好D?
m28u
mag281urf
lg27gp95r
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞