[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#107

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
應該65cm左右
可能有啲近
雷神自己去淘啦 有卷好似斬到落4000頭
你Google下兩者分別,一向不建議電視當電腦Mon用,好傷眼。
講緊用電視當Mon用。
我用咗c2做mon 超過一年架喎

電視會傷眼嘅因素 mon都一樣會有
用緊Dual mon, 每個23吋
因為用黎打ps4 (無ps5) 同埋電腦
平時電腦都唔係好打機, 最多都係打LOL
主要都係用Youtube / 睇下電影/ 足球
想換返2個mon 用返同一個brand同一個size
有咩推介? budget 大約 total 5千左右
未來科技買mon好唔好
京東包退換貨運費,1年保質期內寄返去都唔使自己俾運費,但只限用佢官方身流寄香港,過咗1年就要自己拎上大陸/自己寄返上去
咁都好似唔差,其實都係得一年保養姐大家都。
msi mag281urf就香港買算啦
3800有三年保 價錢唔差太多
32吋 Ips 嚟講
p3222qe 評價如何?
睇mon傷眼主要係長時間太近距離
又或者亮度太暗太光

個mon太大,坐遠啲就得

真係唔知佢地話電視傷眼係咩理論

唔通就咁拎電視睇tvb viu就唔傷眼,但駁hdmi落電腦就立即傷眼?
想問32吋 4K 144有咩推薦
同技嘉M32點解咁平
想問$1500內27吋螢幕有冇好推介?
打算平平地買嚟做副mon用, 唔洗內置喇叭, 可旋轉打直
順便問埋有咩雙mon架推薦
距離最重要
我自己用27吋都要80cm先舒服
42應該要米半
你隻27吋係1440p?
你用c2會唔會另配speaker?
定係本身內置speaker已經好好?
我用耳機
內置speaker用mon角度去睇就好好
Tv角度就好一般
幾時先有 5120*2160 144Hz,34吋嘅3440*1440 都睇到有粒粒
4k
正常
34吋3440x1440
清晰度=27吋1440p
收到風5120x1440 144hz+
只出45吋同39.7吋
三星發佈咗57吋7680x2160
更正係5120x2160 144hz+
39.7 吋
45吋仲正,邊個牌子會出?
搵過LG, hp, Phillips 都唔見類似嘅風話幾時出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞