[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#107

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
27” 4k有冇推介
oled mini led都ok。
最多打下lol,其他時間都係玩單機驚同睇下片。
唔洗咁快
27 4k 120 有咩好選擇?
主要打ps5 同睇戲
睇左m9 ,但個支架真係唔太掂,thank you
LG 27GR95QE-B同EIZO CS273會點簡
搵食=eizo
娛樂=27gr95qe
LG 27GR95QE-B
Acer Predator X27U
AOC AG276QZD
依三部點睇
Lg 部27GQ950 miniled係咪仲未有任何消息
揀咗好耐 下面呢幾隻點揀好?

xg27aq-w
G274QPF-QD
27gp850b
M27q

主要打機用多 落場睇過msi 覺得色水有少少怪

隻AW3423DWF 有新firmware update , fix 咗 HDR peak 1000 既問題, 啲色準返好多

平時用慣oled, 加陣去戲院睇戲會覺得啲對比度好似爭啲,啲暗既場境冇oled 咁好feel
innocn 27m2v

戲院d黑色=灰色
好似係
而家買mon真係唔上唔落 32/27’ 4k 144 miniled未普及 4k 144 oled直頭未出 但砌左新機又想買正mon打機
Oled要諗辦法上42吋
Or 等多一年
用緊tuf VG27AQL1A 想換PG27AQDM 會唔會好傻仔想要240hz玩fps
Huge upgrade, 玩FPS可以諗埋PG27AQN/PG248QP(未出), 我用緊AQN都好掛著AQDM, 用落實在太舒服
搭單問埋 如果會連MacBook 又會連ps5 打機 未必係fps u2723qe夠唔夠做?筆值五千樓下
之前有睇過g3223d 定係有其他推介
oled霧面都係一般般
期望c4出32吋
c4個代應該有新panel
到時我換同期sony a90
想問24-25 吋 最top mon 推薦 thx 🙏🏻
32吋 miniled 4k 144hz得返innocn揀?
過萬個堆
點解大陸做到咁平,雖然入面積木咁砌法..
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞