[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#107

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
應該唔係 我用自己手機上網都連到
所以想知點搞
睇過評測個底座
佢係咪有間淘x店?
上arm/淘個dell stand
好似係
想買32寸 Mon 有冇好介紹以前用開SONY電視,多數睇片得閒打下機
因為4K電視42寸UP張枱放唔到
同求
主玩RPG多
想要4K + 32"
有少少唔鐘意IPS PANEL
NEO G7/NEO G8
就係VA panel
sony有出27吋4k 144hz
Inzone m9

32吋冇乜特別好
我暗房下晝用MacBook 要500nits
插大mon 要特登落窗簾
出街要特登整到佢1000nits
中意做陰暗L既人 我建議及早睇心理科
弱智建議睇腦科,Windows sRGB, Mac OS DCI-P3你嚟比
我係室內都中意有1000nits
不過係睇HDR content
SDR格硬放大到咁光 有點柒
仲未計d LCD MON愈光 black level愈差
又漏光又灰

你mini led光暈都會明顯d
PG38UQ 呢部點睇
https://rog.asus.com/monitors/above-34-inches/rog-swift-pg38uq/spec/

幾岩我文書+少量打機
巴打 想問下你點更新pg27aqdm? 我照住做插哂線佢都係fail
熄曬電腦所有program, 抆走啲不必要嘅USB, 再run as administrator. 唔得嘅話就update windows, update完用wise registry cleaner清一次,重開機再試多次
或者有可能本身已經最新,你去OSD最底嗰格撳information有得睇firmware version
Mcm103
冇理由架喎, 你係up到一半fail定start都start唔到?
用緊G3223Q有換換症想換LG C2
得60CM距離但係OLED真係靚好多
Start唔到
有冇得諗

有冇插到條USB upstream cable? 換其他USB port試下
之前係咪有巴打講過唔好用mon原廠線會有問題,有冇詳解?
插過哂 連唔係底板果啲 都插過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞